Hoe geuren herinneringen kunnen oproepen

Hoe geuren herinneringen kunnen oproepen

Bepaalde geuren roepen herinneringen op uit onze jeugd. Maar wat betekenen ze en waarom is het goed om ze opnieuw te creëren?


Je kent het wel, je neus vangt een vleugje op van een geur die je rechtstreeks terug naar je jeugd brengt. Of het nu oranjebloesem uit oma's tuin is, exotische geuren van die ene onvergetelijke vakantie of dennennaalden van de eerste keer dat jullie een echte kerstboom kochten; geur kan de meest geweldige herinneringen terug brengen.

Veel mensen hebben het over dezelfde soort geuren die ze aan gelukkige kindertijden doen denken: fris gewassen lakens, zelfgebakken appeltaart, lavendel, zeep en vers gemaaid gras. Apartere keuzes zijn stookolie, sigaren en gebakken spek.

Reukzin is in onze hersenen het meest nauw verwant aan herinneringen - veel meer dan zicht, geluid, gevoel of smaak. We slaan in ons brein jarenlang belangrijke informatie op over geuren. Het kleinste vleugje van een bepaald aroma is vaak al genoeg om ons terug naar "toen" te brengen.

Ambi Pur Textielverfrisser
Ambi Pur Textielverfrisser
(768)

Maskeert geurtjes niet. Maar verwijdert ze echt.

Ontdek nu!

Dus met een klein beetje hulp van onze neus kunnen we onszelf heel eenvoudig een gelukkig gevoel geven. Je kunt blij worden door simpelweg het aroma op te snuiven van iets waaraan je een gelukkige herinnering hebt. Denk dus eens na over de geuren waar jij gelukkig van wordt en gebruik Ambi Pur om ze in huis te brengen. Het werkt op twee manieren: in de eerste plaats verwijdert het onprettige geurtjes en vervolgens worden die vervangen door iets dat een stuk beter ruikt en mooie herinneringen oproept.

Er zijn allerlei geuren om uit te kiezen - van typische geurtjes uit de kindertijd zoals Ochtend Fris, Vanille Boeket of Milde Zeep, tot sterkere bloemengeuren zoals Elegante Bloemen, Lavendel Velden of Witte Bloemen - het is eenvoudig om die aroma's die zoveel voor jou betekenen opnieuw in huis te halen en zo een gelukkig thuis te creëren.

De keus is aan jou - we willen dolgraag weten welke geuren jou terugbrengen naar de leukste momenten uit jouw kindertijd. Ga jij terug in de tijd als je bloeiende rozen of juist die ouderwetse zeepgeur ruikt?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

buijsje

buijsje

gemeld

Lelietjes van Dalen

  • melden
Mariannah

Mariannah

gemeld

Heerlijk om in het toilet, douche en woonkamer een andere geur te hebben.

  • melden
feelings

feelings

gemeld

Vroeger in de badkamer had wij een douchegel met een frisse appelgeur. Nog steeds als ik dat ruik denk ik nog steeds aan mijn kindertijd.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven