Het jaar van… gezond je streefgewicht bereiken

Het jaar van… gezond je streefgewicht bereiken

Het is algemeen bekend dat ieder pondje door zijn mondje komt. Maar voor veel mensen is minder eten en gezond afvallen niet zo gemakkelijk. Deze tips helpen je op weg naar je streefgewicht.


Het is algemeen bekend dat ieder pondje door zijn mondje komt. Maar voor veel mensen is lijnen en gezond afslanken niet zo gemakkelijk. Deze tips helpen je op weg naar je streefgewicht.

Gezond afvallen is geen afvalrace
Een streng of heel eenzijdig dieet zorgt voor snel gewichtsverlies. Maar zo’n dieet is moeilijk vol te houden en meestal vliegen de kilootjes er achteraf weer aan. Je hebt veel minder kans op het jojo-effect als je kiest voor een evenwichtig dieet dat uit gezonde producten met veel voedingsstoffen en weinig calorieën bestaat. Denk maar aan fruit, groenten, volle granen, noten en zaden, magere eiwitten, peulvruchten en gezonde vetten uit plantaardige olie, avocado’s, noten en vis. Zo’n dieet hoeft helemaal niet saai te zijn, want tegenwoordig zijn er online lekkere en goed verantwoorde recepten te vinden waarmee je makkelijk en op een gezonde manier kan afslanken.

Veel eten en toch afvallen
Afvallen wordt vaak geassocieerd met ‘voeding schrappen’. Zo krijgt lijnen al gauw een negatieve bijklank. Denk na over wat je kunt toevoegen aan je dieet, niet over wat je moet wegnemen. Als je gezond en evenwichtig wilt afvallen, moet je bijvoorbeeld dagelijks maar liefst vijf tot negen kleine porties groenten en fruit eten. Afvallen staat dus zeker niet gelijk aan honger lijden!

Gezond én smaakvol
Probeer seizoens- en streekgebonden groenten en fruit te eten. Niet alleen goed voor je portemonnee en je gewicht, maar ook lekker en gezond. Gezonde smaakmakers kunnen overigens een wereld van verschil maken. Zin in Italiaans? Gebruik dan verse basilicum of oregano. Wil je een oosters tintje? Verwerk dan gember, kerrie of koriander in je maaltijd. Ook in nagerechten en tussendoortjes kun je kruiden en specerijen gebruiken. Een gestoofde vruchtenschotel van appels en peren met kaneel is een echte lekkernij. En wat dacht je van een verse fruitsalade met wat verse munt?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Afvallen dankzij water
Het kan gebeuren dat je lichaam je voor de gek houdt en dat je denkt dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk gewoon dorst hebt. Probeer dus niet meteen toe te geven aan je hongergevoel, maar drink een glas water. Hou je niet zo van gewoon water, wissel het dan af met wat bronwater en voeg er wat citroensap aan toe. Ook thee – zonder suiker – is een gezonde dorstlesser.

Zondigen mag, maar met mate
Zo af en toe wat zondigen is helemaal niet erg. Door jezelf zo nu en dan wat lekkers te gunnen, kun je je dieet langer volhouden. Beperk je dan wel tot een kleine portie, bijvoorbeeld één heerlijke bonbon in plaats van een hele reep chocolade. En neem rustig de tijd om van je traktatie te genieten.

Wees bewust van wat je eet
Ga niet voor de televisie of achter de computer eten, maar dek de tafel. Je hebt immers je best gedaan om een lekkere maaltijd te maken, geniet er dan ook bewust van. Probeer ook halverwege je maaltijd jezelf de vraag te stellen of je nog honger hebt. Op die manier eet je bewuster en eet je minder snel te veel.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Pasquita

Pasquita

gemeld

dat is inderdaad ook belangrijk...eet alles maar minder. zo heb je toch je verzadiging

  • melden

2008 dat was het jaar dat ik getrouwd ben en daarna ben begonnen aan een andere eetgewoonte heel simpel het werkt ik ben meer dan 40kg afgevallen het dieet noem ik het V.D.H DIEET of vreet de helft en daarbij doe ik al die tijd al zumba het werkt echt !!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279