Goede nacht en een goede morgen

Goede nacht en een goede morgen

Nachtrust is erg belangrijk. Niet alleen rust je tijdens de nacht uit en verwerk je wat er tijdens de dag is gebeurd, maar je gezondheid en immuunsysteem hebben een goede nachtrust ook nodig. Door een verkoudheid of griep kan je nachtrust verstoord worden. En niet alleen je eigen verkoudheid; ook een verkouden zoon of dochter is een inbreuk op je nachtrust.


Verkouden kind
Als je kind verkouden is, is er een grote kans dat jouw nachtrust niet ongestoord is. In plaats van wakker worden met een energieke en vrolijke bui, ben je soms uitgeput. Zo’n rusteloze nacht kan impact hebben op je werk, maar ook op het dagelijkse gezinsleven. Wetende dat een gemiddeld schoolgaand kind drie tot vier keer per jaar verkouden is, en volwassenen twee tot vier keer per jaar, kan het belangrijk zijn om de symptomen van verkoudheid snel te bestrijden, zodat je goed slaapt.

Wat is een verkoudheid?
Een verkoudheid duurt gemiddeld zeven dagen – hoewel sommige symptomen tot drie weken kunnen duren – en verkouden mensen kunnen verschillende symptomen ervaren. Het eerste signaal voor een verkoudheid is een droge keel, daarna volgen een verstopte neus, niezen en een loopneus gecombineerd met waterige ogen.

Drie of vier dagen na de eerste signalen is de snot productie in de neus op z’n maximum. De verstoptheid van je neus wordt veroorzaakt doordat grote aderen in je neus opzwellen. Deze zwelling wordt ’s nachts groter doordat je ligt, wat het lastig kan maken om in slaap te vallen. De verstoptheid van je neus kan snurken tot gevolg hebben, waar je partner ook niet blij mee zal zijn.

Goed slapen en goed wakker worden
Met deze tips wordt slapen iets gemakkelijker en word je wat fijner wakker:

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Hoofd hoger: gebruik een extra kussen om de verstopping naar beneden te krijgen. Zorg ervoor dat hoofd en schouders hoger liggen dan de rest van het lichaam. Bij je pasgeboren baby kan je blokjes onder één kant van het wiegje zetten (maar zorg er wel voor dat het wiegje stabiel is!).
  2. Houd de kamer koel: zet de verwarming lager en zorg voor frisse lucht. Let op dat het dekbed niet te dik is, zeker niet als jij of je kind koorts hebben.
  3. Haal rustig adem: kies voor een neusspray of een menthol zalf bij volwassenen (vraag een drogist of apotheker om advies). Vicks Vaporub1 of een paar druppels eucalyptus olie op een zakdoekje werken bij kinderen vanaf 2 jaar (en volwassenen) goed. Een zoutwaterspray zoals Vicks Zeewater neusspray of neusdruppels2 biedt verlichting neusverkoudheid bij kinderen onder de 2 jaar, waardoor ze beter slapen.
  4. Genoeg drinken: warme dranken met honing en citroen verlichten de keel. Drink gedurende dag voldoende vloeistoffen. Voor kinderen kan je denken aan water, (fruit)sappen, maar ook lollies en soep.
  5. Beheers de koorts: gebruik paracetamol of ibuprofen om de koorts te verlagen. Overleg met je drogist of apotheker wat het beste is voor jou en je kind.
  6. Knuffeltherapie: een liefdevolle aanraking en stem kan je kind tot rust brengen. Een studie onder duizenden kinderen wijst uit dat een liefdevolle aanraking door de moeder, gecombineerd met de aromatische geuren van een inwrijfzalf - zoals Vicks VapoRub1 - bijdragen aan het herstel.
  7. Goede hygiëne: stop de verspreiding van het verkoudheidsvirus door wegwerpzakdoeken te gebruiken en die direct na gebruik weg te gooien. Maak keukenoppervlaktes schoon en ook deurklinken.

Met deze tips heb je snel weer een goede nacht en een goede morgen.

1 Vicks Vaporub is een geneesmiddel, niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar. Vicks VapoRub niet toepassen indien u allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.
2 Vicks Zeewater neusspray is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

knabbel13

knabbel13

gemeld

Zelf gebruik ik al jaren Vicks zalf smeer me helemaal in.........mijn vriendin (buurvrouw) smeert mijn rug dan in.........lekker slapen en zonder verkoudheid opstaan. Zoals ik al zei Jaren gedaan. Dit jaar niet nodig geweest!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279