Glamourjob: werken bij Beau Monde – deel 1

Glamourjob: werken bij Beau Monde – deel 1

Onze redactrice Florien interviewde Ellen Litz, de chef-redactrice van Beau Monde. Een reislustige dame met een glamourbaan.


Waar staat Beau Monde voor?
“Beau Monde is een op en top glamourmagazine. Het was het eerste glamourblad van Nederland en bestaat inmiddels al weer 16 jaar. Het komt elke 3 weken uit en staat vol interviews en reportages met nationaal en internationaal bekende mensen die een link hebben met showbizz, theater, musical, de rich and famous, film en fashion. We zijn wat je noemt een ‘luxe glossy’ en besteden veel aandacht aan exclusieve reportages met Bekende Nederlanders.”

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben een levensgenieter; dol op shoppen, uit eten gaan, reizen… Maar ik bezoek ook graag musea en exposities. Door te reizen zie ik wat er leeft, wat mensen doen en welke invloed dit op de maatschappij heeft. Dat is direct en indirect weer van belang voor mijn werk. Door andere culturen te zien en ervaren, leer je ongelooflijk veel. Een simpel voorbeeld is mode. Heel veel trends worden niet in Parijs ‘bedacht’, zoals sommige mensen denken, maar zijn geïnterpreteerde ideeën, gebaseerd op eeuwenoude folklore en stijl. Een voorbeeld is de huidige embellished trend. Ik heb het dan over met stenen, parels en sieraden bewerkte schoenen, kleding en accessoires. Deze mode komt van origine uit landen als Pakistan, India en voormalig Perzië. Modeontwerpers geven hun eigen draai aan deze stijl, en ineens is het een trend. Ik vind het leuk om te weten waar het van oorsprong vandaan komt. Dat zet mijn werk meer in perspectief.”

Hoe ben je bij Beau Monde terecht gekomen?
“Ik heb voordat ik bij Beau Monde begon voor Veronica Magazine gewerkt. Ik zat veel in Amerika en maakte reisverhalen en deed interviews met sterren als Britney Spears, Justin Timberlake, Brad Pitt en Richard Gere. Na 9 jaar had ik zin in iets anders, een nieuwe uitdaging. Via bevriende pr-mensen en journalisten hoorde ik begin 2008 dat Beau Monde een chef redactie zocht. Echt iets voor mij!”

Wat vond je het meeste bijzondere glamour event?
“Mijn eerste bezoek aan een fashion show in Parijs heeft grote indruk op me gemaakt. Als kind keek ik al naar catwalkshows op tv en in de Amerikaanse Vogue. Ik vind overigens sowieso dat wanneer je over modeshows, of luxe dingen schrijft, je die zelf ervaren moet hebben. Hoe kan je anders het gevoel en de sfeer goed overbrengen aan je lezeressen?”

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat geeft jouw baan glamour?
“Heel veel feestjes en events! Denk aan een uitnodiging van Moët & Chandon om naar Londen te komen voor een interview met Scarlett Johansson, een modeshow van Viktor & Rolf in Parijs of een interview met Cindy Crawford in Duitsland. Ik kom zo in de meest schitterende hotels, die ik zelf niet zou kunnen betalen. Zo was ik afgelopen zomer met 12 meiden, allemaal journalistes, in Monaco voor een diner met Julia Roberts. Meer glamorous dan dat wordt het niet.”

Ben je dan zenuwachtig?
“Nee, maar wel een gezond gespannen. Ik heb veel ervaring en mijn Engels en Duits zijn goed. Ik spreek genoeg Frans om mij in een stad als Parijs te redden. Maar een interview in het Frans, dat gaat mij te ver hoor. Als je voor een glamourblad als Beau Monde werkt is het vooral belangrijk dat je goed Nederlands en Engels spreekt.”

Wat is er niet glamourous aan jouw baan?
“Het is natuurlijk niet alleen maar glamour, maar ook gewoon heel hard werken. Veel dingen regelen, nakijken of helpen bij fotoshoots. Dan is het hakken uit, want voor ik het weet zit ik weer eens op mijn knieën om een kleed of kledingstuk recht te trekken of lig ik met een föhn onder een model of BN-er voor het welbekende ‘wapperende haren effect’. Maar ik doe het graag. Ik help liever mee dan dat ik er van een afstandje naar sta te kijken.”

Volgende week zetten we het vervolg van het interview online. In dit deel vertelt Ellen over het Beau Monde team en geeft ze tips hoe ook jij zo’n glamourbaan kunt krijgen. Houd Lekker in het leven dus goed in de gaten!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279