Glamourbaan: werken bij Beau Monde – deel 2

Glamourbaan: werken bij Beau Monde – deel 2

Lekker in het Leven sprak met Ellen Litz, chef-redactrice van Beau Monde. In dit vervolginterview lees je meer over het team en hoe ook jij een glamourbaan kunt vinden.


Tip: lees ook het 1e deel van het interview.

Wie zitten er in het Beau Monde team?
“Wij bepalen voor 100% wat er in het magazine komt, op de redactie bedenken we alle onderwerpen zelf. Het team bestaat uit 12 vaste en parttime medewerkers en een handjevol freelancers. Vrouwen én mannen! De leeftijd van het team zit tussen de 25 en 45 jaar. Leco Zadelhoff heeft een eigen rubriek bij ons en schuift regelmatig bij brainstorms aan. Hij deelt met ons wat hij mooi vindt, welke kant de beauty en mode opgaan, wat leuk is en wat de laatste trends zijn. Ook regelmatig op de redactie is onze chef Mode Patty Zomer. Verder werken we veel samen met Chantal Bles, styliste bij The Voice of Holland, couturier Mart Visser en interieur designer Eric Kuster.”

Wat is op de redactie heel belangrijk?
“Goede communicatie. Onze redactrices zijn continue op pad. De één zit in Amerika voor een interview met Lady GaGa, de ander is ‘on the road’ voor een fotoshoot of modeshow in Parijs. Elke 3 weken komt er een nieuwe Beau Monde uit. Om dat tempo vol te houden, werken we aan 3 bladen tegelijk. Zolang we regelmatig communiceren en alles netjes bijhouden gaat het goed.”

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Heb jij nog tips voor mensen die een glamourbaan zoeken?
“Er zijn heel leuke fulltime én parttime glamourbanen te vinden. Belangrijk is wel dat je een goed en breed netwerk hebt. Maar dit betekent niet dat je er niet tussen kunt komen als je net begint. Mensen moeten je een baan vooral gunnen. Wees dus positief en enthousiast. Durf uit te spreken wat je leuk zou vinden. Ben jij secretaresse maar wil je liever kapster, hostess, glamour redactrice of styliste worden? Praat erover en durf vragen te stellen aan de mensen die al jouw ‘droombaan’ hebben. Op deze manier werk je ook aan je netwerk.”

Heb je nog een fashion tip voor deze winter?
“Grote trends dit seizoen zijn groen en bordeaux rood. En met sieraden bewerkte kleding, schoenen en accessoires zijn ook helemaal hot. Maar het allerbelangrijkste is, draag waar je jezelf goed bij voelt. En zoals Leco altijd zegt, blijf dicht bij je eigen stijl. Weet je niet helemaal wat er goed bij je past? Laat je dan adviseren door winkelpersoneel. Hetzelfde geldt voor je make-up. Bij winkels als de Bijenkorf, Douglas en Ici Paris werkt goed getraind personeel die jou de juiste producten kunnen aanraden.”

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven