Feiten over voeding en vitamines

Feiten over voeding en vitamines

Door gezond te eten krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. Ontdek wat voeding en vitamines nu eigenlijk voor jouw lichaam doen.


Gezonde voeding
Als je gezond eet krijgt jouw lichaam verschillende voedingsmiddelen binnen. In elk product zitten andere voedende bestanddelen, dus variatie zorgt ervoor dat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Naast gezond eten is het ook belangrijk om goed te drinken. Dit is van belang voor de vochtbalans, het afvoeren van afvalstoffen en het op peil houden van jouw lichaamstemperatuur.

Gezonde leefstijl geeft meer energie
Gezonde voeding vraagt ook om een gezonde levensstijl. Probeer niet te veel (verzadigd vet) te eten en regelmatig te bewegen. Tip: kies een kleiner bord, dan eet je vanzelf minder. Door gezond te eten heb je meer zin en energie om leuke dingen te doen met je gezin, te sporten of een lekkere wandeling te maken. Mooi meegenomen, want door zonlicht krijg je ook nog eens extra vitamine D binnen!

Bron: voedingscentrum.nl

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vitamine feiten
Wat doen al die vitamines nu eigenlijk voor jouw lichaam? Wist je dat:

  • Vitamine A bijdraagt aan het behoud van de normale huid? Het stofje retinol zit vooral in wortels, bloemkool, spitskool, bananen, mandarijnen en sinaasappels.
  • Vitamine B3, B6, B2, B11 en B12 helpen vermoeidheid te verminderen?
  • Vitamine B1 het hart ondersteunt?
  • Vitamine C bijdraagt aan het behoud van een goede weerstand tijdens en na fysieke inspanning? Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg vitamine C naast de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C.
  • Vette vis veel vitamine D bevat en dit helpt bij de calcium opname uit je voeding? Vitamine D en Calcium dragen bij aan het behoud van sterke botten.
  • Zink helpt bij de instandhouding van normale nagels?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven