De gezondheidskuur: ga ervoor!

De gezondheidskuur: ga ervoor!

Inmiddels weten we het wel: als je je fit wil voelen en mooi wil zijn, moet je in ieder geval voldoende groenten en fruit eten. Voor een hogere weerstand, een mooiere huid en sterkere botten. Wij maakten voor jou een kort actieplan:


Start een ‘gezondheidskuur’.
Dan heb je een mooi doel voor ogen. Zo’n kuur begint met het eten van wortelen, avocado, mango, sinaasappelen, ananas en oranje zoete aardappelen. Deze groenten en fruiten bevatten antioxidanten, bètacarotenen en vitamine C. En die geven je huid een echte boost.
GezondheidskuurDaarna komen je vriendinnen in beeld. Stimuleer ze hetzelfde te doen, wissel samen recepten uit en vraag vooral hoe zij elke dag gezond eten. Uiteindelijk zie je er met z’n allen stralend uit!

Breng kleur in je leven

Dan ga je letten op kleuren. Kies zoveel mogelijk felgekleurde groenten zoals wortelen en pompoen. Die stralen van gezondheid, maar ook de zachtere kleuren doen hun werk. Hoe? Nou, de onverzadigde vetzuren en het hoge gehalte aan vitamine A en E maken Gezondheidskuurbijvoorbeeld van je lichtgroene avocado, artisjok of bosje veldsla een waar medicijn. Kleuren zijn mooi, maar onderschat wit niet! Want ook wit is een krachtige kleur. Vaak duidt het op een hoog gehalte selenium. Witte paddenstoelen, witte asperges en witte knoflook zijn de beschermengelen van de moderne mens.

GezondheidskuurDrink veel

Voor voldoende energie en een goed gevoel is het ook belangrijk dat de veel drinkt. Water en groene thee zijn de beste dranken om de hele dag door te drinken. Om gezond te leven moet je dagelijks minimaal twee liter vocht, ongeveer 300 gram groenten en 200 gram fruit tot je nemen. En als je dat ziet dan begrijp je ‘m al: soep is dan de ideale manier om aan die cijfers te komen. Het levert je immers extra veel vocht op, je neemt al een ruime portie groenten tot je en je vult je maag er mee waardoor je niet té veel gaat eten! Wordt zo’n gezondheidskuur toch nog lekker en leuk…

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279