De voordelen van een gestructureerd leven

De voordelen van een gestructureerd leven

Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mensen die gestructureerd leven, een grotere kans hebben om oud te worden dan mensen die dit niet doen. Want structuur en planning zorgen voor minder stress. Ook meer structuur? Lekker in het Leven brengt orde en discipline.


De voordelen van een gestructureerd leven
De onderzoekers keken naar zelfcontrole, organisatie en bedrijvigheid. En vooral zelfcontrole en organisatie zorgen ervoor dat iemand langer leeft. Ook ambitie kan ervoor zorgen dat mensen twee tot vier jaar langer leven. Gestructureerde en gedisciplineerde mensen roken en drinken vaak minder en hebben, dankzij planning in hun leven, ook minder stress.

Zo breng je structuur in je leven
Natuurlijk is het af en toe best lekker om op het laatste moment te bepalen wat er moet gebeuren en op welke manier. Maar met een drukke baan hou je dat niet vol. Op het werk is planning en structuur namelijk erg belangrijk. Een planning voorkomt namelijk dat er belangrijke zaken vergeten worden, en dat scheelt een hoop stress. Ook thuis is een planning handig. Want wie wordt er nu niet blij van een opgeruimd huis? En als je huishouden op rolletjes loopt, komt er vanzelf een gelukzalig gevoel naar boven. Tips voor meer structuur in je leven:

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Plan niet te veel afspraken in. Als je agenda zo vol is, komen andere zaken die belangrijk zijn in de knel
  2. Zorg voor zoveel mogelijk structuur in je agenda. Op vrijdagavond de boodschappen, op zondag de was en op woensdag een afspraak met vrienden. Op de andere dagen is het dan lekker rustig en verdwijnt dat gevoel dat je nog iets moet, met andere woorden, minder stress.
  3. Zorg ervoor dat je huisgenoten op de hoogte zijn van je planning. Dan kan iedereen hier rekening mee houden en komen er minder zaken tussendoor.
  4. Plan naar een doel toe. Promotie op het werk? Stippel een route uit. Bedenk hoe je je doel wilt bereiken en wanneer.

Meer lezen over de voordelen van een gestructureerd leven? Kijk op www.gezondheidsnet.nl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279