De invloed van geur op jouw humeur

De invloed van geur op jouw humeur

Je ruikt de hele dag door verschillende luchtjes, maar welke invloed hebben deze geuren eigenlijk op jouw stemming?


Hoe werken je longen

Je ademt per dag wel 36.000 (!) keer in en uit. Dat is gemiddeld 25 keer per minuut. En dat doe je eigenlijk zonder er bij na te denken. De functie van je longen is om zuurstof, een gas dat je lichaam nodig heeft om te functioneren, op te nemen en om kooldioxide, een ‘afvalgas’, af te drijven. Wist je dat er per dag wel 9.500 liter lucht door je longen stroomt?

Wat doen luchtjes met je?

Die enorme hoeveelheid lucht bevat natuurlijk ook allerlei lekkere en minder lekkere luchtjes. Geuren zijn heel bepalend voor jouw gevoel van welzijn. Dit zie je al bij baby’s, zo heeft de ‘geur van mama’ een kalmerende werking op een (huilende) baby. Ook op latere leeftijd zorgen vertrouwde en prettige geuren ervoor dat je je lekker voelt. En dat niet alleen, het alleen al ruiken van een heerlijk aroma (verse koffie, mmm!) kan jouw humeur een enorme oppepper geven.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Van welke geurtjes word je vrolijk?

Bijna iedereen worden vrolijk van geuren als vanille, bloemen en eucalyptus. De geur van zoethout maakt je trouwens niet alleen vrolijk, het verbetert ook nog eens je rekenvaardigheid (handig tijdens Sudoku). En lavendel ruikt niet alleen lekker; het verbetert je humeur, ontspant én het verhoogt lichamelijke opwinding!

Omring jezelf met fijne geuren

Het kan natuurlijk zijn dat een bepaalde geur jou aan een slechte ervaring herinnert of dat je simpelweg niet van de geur (van spruitjes, natte hond of vieze sportschoenen) houdt. Onze tip: zoek snel jouw favoriete geuren weer op. Doe je lievelingsparfum op of zet een verse bos geurige bloemen op tafel!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tassie78

Tassie78

gemeld

Ik vindt het heerlijk geur een schone was/bedden goed. En een taart lucht in de keuken. Dat is het top punt van gezellig en knus schuif lekker aan altijd tijd voor een bakje koffie

  • melden

blondine

gemeld

Ik vind vanille erg lekker ruiken en in de slaapkamer staat meestal een flesje met lavendel .

  • melden
colly46

colly46

gemeld

vind lekker ruiken vooral als het erg koud is om ff je balkondeur of kamer raam grote open te zeten en bovenlichtje heb je niet in je woonkamer dan vind ik lekker lente luchtje heerlijk ruiken van ambi puur in me huis en klein katten kamertje heb ik er ook een zo ruik je niet als net een van me katen op ze katten bak is geweest

  • melden

Wat dacht je van cake/ taart in of net uit de oven...

  • melden

blondine

gemeld

Ik word altijd vrolijk van bv een heerlijke bloemengeur in de zomer of het voorjaar en in de winter gebruik ik weer wat kruidige geuren die wat warme gevoelens geeft . Soms spray in nog wat lekkers op voor ik ga slapen en dan droom ik zo heerlijk weg.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279