De 10 geboden van zelfvertrouwen

De 10 geboden van zelfvertrouwen

Je mag dan wel de perfecte job, de perfecte relatie en het perfecte huis hebben, je kunt er nooit ten volle van genieten als je niet stevig in je schoenen staat. Volg deze tien wegwijzers naar een leven vol zelfvertrouwen!


1. Gij zult uzelf liefhebben
Word je eigen cheerleader en geef je zelfbeeld een oppepper. Ken je zwakheden, maar focus op wat je goed kan. Durf trots te zijn op je talenten en accepteer complimenten rechtuit, zonder ze weg te wuiven met een excuus.

2. Gij zult uzelf niet met anderen vergelijken
“Vergelijking is de dief van vreugde”, zei Roosevelt ooit. Er zal altijd iemand slimmer, rijker of mooier zijn dan jij. Maar als je zelfvertrouwen wilt opbouwen, moet je je focussen op het verbeteren van je eigen leven.

3. Gij zult geen perfectionist zijn
Perfectionisme paralyseert. Stel realistische en bereikbare doelen op voor jezelf en leer tevreden zijn. Zoek een manier om gelukkig te zijn met wat je bereikt hebt, in plaats van er obsessief mee om te gaan.

4. Gij zult uw grenzen verleggen
Stap uit je comfortzone en probeer eens iets helemaal nieuw. Of je nu een reis maakt of op blind date gaat: door het onbekende te omarmen leer je te aanvaarden dat je niet alles onder controle moet hebben.

5. Eer uzelf en uw waarden
Wees trouw aan jezelf én aan de dingen waarvoor je staat. Als je afstand neemt van je waarden vernietig je eigenhandig je zelfbeeld én vergeet je iets heel belangrijks: dat jij voor altijd met je beslissingen moet leven.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

6. Gij zult faken
Wees jezelf te slim af: door je zelfzeker voor te doen, begin je te geloven dat je dat ook bent. Enkele tips: loop rechtop met
opgeheven hoofd en kruis nooit je armen.

7. Wees gedachtig dat gij bijleert
Ruil saaie tv-avondjes in voor boeken, cultfilms, (avond)school, inspirationele gesprekken… Door veel bij te leren, bouw je een zelfzekere mentaliteit op. Je bent wat je weet!

8. Gij zult sporten
Sport heeft een gigantisch effect op je zelfvertrouwen. Je verbetert je uiterlijk, krijgt massa’s energie en bereikt iets positiefs, waar je de hele dag nog van kunt nagenieten.

9. Gij zult negativiteit vermijden
Neem afstand van negatieve bronnen in je leven: vrienden die je slecht doen voelen, een vervelende job… Probeer het positieve te zien. Richt je niet op ‘wat als?’ maar op het hier en nu.

10. Gij zult in het heden leven
Hoewel herinneringen ophalen of wegdromen naar de toekomst zeker wel eens deugd kunnen doen, focus je best zoveel mogelijk op het hier en nu.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279