Beterschap!

Beterschap!

Met een flinke griep ben je zomaar een week zoet. En antibiotica helpen niet, want griep is een virus. Alles over griep en hoe je ervoor zorgt dat jij het niet krijgt.


Beterschap!

Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Dat virus is er in 3 varianten. Het virus verspreidt zich via de lucht, in piepkleine speekseldruppeltjes. Als je inademt, kunnen de virussen in je neusslijmvlies doordringen, je luchtpijp en je bronchiën. Het virus kan zich ook verspreiden via handen. Heb je net, keurig achter je hand, geniest en je geeft een ander daarna een hand, dan kun je hem of haar dus besmetten.
Beterschap
Een griepje of verkouden?
Als je besmet bent krijg je last van een loopneus, keelpijn waterige ogen, hoesten en niezen. Dat zijn vrijwel dezelfde verschijnselen als bij een flinke verkoudheid. Maar als je griep hebt heb je vaak ook last van hoofd- en spierpijn en (hoge) koorts. Van griep ben je minstens een week ziek en het duurt een paar weken tot je je echt weer helemaal de oude voelt. Een verkoudheid verdwijnt al na een paar dagen.

BeterschapIs het te voorkomen?
Griep krijg je niet als je zonder jas naar buiten gaat. Om griep te krijgen moet je in aanraking komen met het griepvirus. Of dat vervolgens vat op je heeft, hangt af van je weerstand. Zorg dus voor een goede weerstand. Dat betekent goed slapen en veel groenten en fruit eten, en vooral vitamine C. Probeer uit de buurt te blijven van mensen met griep en als dat niet lukt, zorg er dan voor dat ze niet in je gezicht hoesten of niezen. Was ook je handen regelmatig. Je kunt bij je huisarts ook een griepprik halen. Dan weet je zeker dat je bepaalde vormen van griep niet kunt krijgen. Beterschap

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Toch ziek?
Ben je toch ziek geworden, dan zit er maar één ding op: uitzieken. Lekker in bed met paracetamol of ibuprofen om de koorts en de pijn te verlichten.

Voor praktische tips tegen verkoudheid ga je naar http://www.pakverkoudheidaan.nl/nl/vicks/view/1.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279