Ben je gewoon moe of heb je een burn-out?

Ben je gewoon moe of heb je een burn-out?

Wanneer verandert vermoeidheid in overspannen zijn? Lekker in het Leven legt je uit hoe je een burn-out herkent, wat je eraan kunt doen en hoe je het kunt voorkomen.


Hoe signaleer je een burn-out of overspannenheid?
Overspannenheid is het gevolg van langdurig vermoeid zijn. Mogelijke signalen van een burn-out zijn: chaotisch en gestrest zijn, thuis of op het werk niet meer goed functioneren, spierspanning, extreme hoofdpijn, slapeloosheid, een kort lontje hebben en ontkenning. Duren jouw klachten langer dan een half jaar en bepalen gevoelens van moeheid en (mentale) uitputting jouw dag? Dan is de kans groot dat je een burn-out hebt.

Wat kun je doen?
Probeer van een afstandje naar je leven te kijken. Stel vragen als “Wat vind ik echt belangrijk?” en luister ook naar je lijf. Welke waarschuwingstekens geeft jouw lichaam af? Vind je het lastig om fysieke signalen op te vangen? Tip: mindfulness of yoga kan je hierbij helpen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vraag om hulp
Negeer de symptomen niet en ga vooral niet in hetzelfde tempo door. Vraag om hulp: aan je familie, vriendinnen, werkgever, Arboarts of huisarts. Zij kunnen je helpen om ingesleten patronen en gedrag te veranderen. Je kunt een burn-out voorkomen, mits je er op tijd bij bent.

Hoe voorkom je een burn-out?
Neem rust, laat los en vind de oorzaken. Bedenk oplossingen en voer deze ook daadwerkelijk uit. Wees mild, zorg goed voor jezelf en durf keuzes te maken. Heb je een drukke baan en een gezin of de zorg voor een zieke ouder? Durf dan ook verantwoordelijkheden los te laten. Gun jezelf op vaste dagen en tijden een beetje ‘me-time’: een warm bad, sporten of een middagje koffie drinken met vriendinnen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sherida119

Sherida119

gemeld

Ik heb het al enkele weken erg druk en ben chaotisch. Verser heb ik altijd wel een kort lontje gehad, maar ik vind het moeilijk om op te passen voor een burn out,aangezien ik gewoonweg niet de tijd heb om even stil te staan en na te denken... Lastig!

  • melden
Moniqueje

Moniqueje

gemeld

zo herkenbaar.....heb momenteel een burn out, is erg lastig. Herken mijzelf niet,ben doodmoe en heb een erg kort lontje, ook heb ik het idee dat ik watten in mijn hoofd heb (heb geen hoofdpijn tenminste niet extreem) ben ook erg emotioneel. Hoop dat ik snel de oude weer ben!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven