5 veel gestelde vragen over (kinder)vitaminen

5 veel gestelde vragen over (kinder)vitaminen

Met deze vitamine facts weet je nog beter hoe je voedingssupplementen kunt gebruiken.


1. Kunnen voedingssupplementen gebruikt worden om maaltijden te vervangen?
Nee. Vitaminen en supplementen zijn geen vervangers voor gewone maaltijden of gezonde snacks. Ze zijn bedoeld als aanvulling op een gezond voedingspatroon.

2. Waarom zou ik mijn baby of kind extra vitaminen geven?
Gezonde en uitgebalanceerde voeding kan in principe voor voldoende voedingsstoffen zorgen. Heb jij een ‘moeilijke eter’ of ondergaat je kind een fase van snelle groei of ontwikkeling? Dan kan het zinvol zijn de voeding van je kind aan te vullen, om er zeker van te zijn dat hij of zij voldoende belangrijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vitaminepillen kunnen hierbij helpen.

3. Hoe voorkom ik dat mijn kind té veel vitaminen eet?
Kindervitaminen hebben vrolijke vormen en kleuren, zodat kinderen het leuk vinden om ze te eten. Het zijn natuurlijk geen snoepjes, dus berg ze op een veilige plek op, zodat je kinderen er niet bij kunnen. Houd je aan de aanbevolen dagelijkse dosering die op de verpakking staat.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Waarom heeft een baby die borstvoeding krijgt extra vitamine D nodig?
Ook al is borstvoeding heel goed voor baby’s, het bevat toch niet genoeg vitamine D. Deze vitamine draagt bij aan een normale botgroei. Ons lichaam zet zonlicht om in vitamine D, maar baby’s en fel zonlicht is geen goede combinatie. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om baby’s en kinderen tot 4 jaar dagelijks extra vitamine-D te geven.

5. Kunnen volwassenen ook kindervitaminen nemen?
Kindervitaminen zijn speciaal voor de groei en ontwikkeling van kinderen samengesteld. Het wordt dan ook sterk aanbevolen om alleen vitaminen voor volwassenen te gebruiken. Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279