Realiseer je dromen, maak een plan

Welzijn
5/10/2018
Het nieuwe jaar geeft je dat ‘alles-is-mogelijk’ gevoel – en zeg nou zelf, is er een beter moment om je dromen te realiseren?

Het nieuwe jaar geeft je dat ‘alles-is-mogelijk' gevoel - en zeg nou zelf, is er een beter moment om je dromen te realiseren? 

Groots dromen
Alle succesvolle mensen, mannen en vrouwen, zijn dromers. Ze stellen zich voor wat hun toekomst zou kunnen zijn - ideaal in alle opzichten - en werken dan iedere dag naar die verre visie, het doel of de reden toe. Zonder fantasie zouden we nooit buiten de lijntjes durven te kleuren. 

Blijf niet in een fantasiewereld hangen
In een fantasiewereld blijven hangen is natuurlijk niet constructief - je moet wel wat doen met je dromen en je kunt nooit te ver gaan. 

De kloof overbruggen
Om de kloof tussen fantasie en realiteit te overbruggen raden we je aan om het volgende te doen:

  • Schrijf het op: beschrijf je dromen en fantasieën tot in detail. Wat is de visie die je voor jezelf hebt? Hoe ziet het er precies uit, hoe voel je je daarbij en welke impact zou dit op je leven hebben? 
  • Schets de volgorde: Visies hebben een logische volgorde van stappen nodig die we moeten nemen om tot een bepaald resultaat te komen. Iedere stap heeft een bepaalde hoeveelheid tijd en geld nodig. Door dit uit te tekenen begin je de weg van fantasie en naar realiteit af te leggen: naar het haalbare.
  • Maak een actieplan: Nu moet je een plan maken - wat kan je nu al onmiddellijk doen? Wat staat je budget en beschikbare tijd je toe te doen? Hoeveel geld moet je iedere maand sparen of opzij leggen? Hoelang gaat het duren voordat je de volgende stap in jouw plan kunt nemen?
  • Doe het nu! Stilstaan is je grootste vijand... doe wat je kunt, al is het maar onderzoek. Zo houd je je droom levend. 
  • Documenteer: Begin een dagboek en schrijf alles op dat je doet en beschrijf elke stap die je behaalt. Zo kun je je vorderingen goed volgen en zien hoeveel dichter je bij je droom staat. 

"Never relegate your fantasies to the storage closet. They hold the power of a new reality"
Vrije vertaling: "Verwijs je fantasieën nooit richting de opbergkast. Ze hebben de kracht van een nieuwe realiteit."