Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Je innerlijk kind wekken, hoe doe je dat?

Je innerlijk kind wekken, hoe doe je dat?

0
Kom in contact met je innerlijk kind om te weten wat jou echt gelukkig maakt en hoe je als volwassene vol vertrouwen in het leven staat.

Leg weer contact met je innerlijk kind om rustiger door het leven te gaan en de wereld van een ander standpunt te bekijken. Het zal je helpen om open te staan voor je emoties, je creativiteit te ontplooien en de dingen aan te durven.

Wat is het innerlijk kind?

Het innerlijk kind is een concept uit de psychologie dat - zoals de term al aangeeft - staat voor het kind dat in ieder van ons blijft doorleven. Het is het deel van onze persoonlijkheid dat onze gevoeligheid, verbeeldingskracht, creativiteit en spontane opgetogenheid omvat. Maar al te vaak wordt dat deel ruw behandeld of onderdrukt door het verstandelijke deel van onze persoonlijkheid. Door je innerlijk kind te wekken, kun je een evenwichtiger leven leiden en ook dichter bij je kinderen of kleinkinderen staan, als je die al hebt.

Breng je innerlijk kind tot leven … in huis

Neem de tijd, thuis, om je creativiteit en verbeeldingskracht de vrije loop te laten. Dat doe je vooral via artistieke activiteiten zoals handwerk, maar ook muziek of toneel. Het gebruik van kleuren kan voor volwassenen heel kalmerend werken, maar we raden je aan om daadwerkelijk te tekenen of te schilderen. Kies activiteiten die je creativiteit sterk aanspreken.

Heb je kinderen? Laat je leiden door hun spelletjes en stap in hun wereld. Geef jezelf over aan een meedogenloos kussengevecht, bouw een tentenkamp in je woonkamer, met alle kussens en dekens! Na de strijd kunnen jullie samen in een rustiger moment kijken naar een tekenfilm uit je jeugd, die je aan je kinderen wilt laten zien.

Breng je innerlijk kind tot leven … in de buitenwereld

Durf te beginnen aan nieuwe activiteiten, want je innerlijk kind is heel leergierig! Maak tijd vrij om de draad weer op te nemen met een activiteit die je hebt opgegeven of om aan iets nieuws te beginnen.

Wanneer je met je kinderen naar het park gaat of het bos en de natuur intrekt, doe dan mee met hun openluchtspelletjes en wees niet bang om je kleren vuil te maken! Wees erop voorbereid en trek kleren aan die geschikt zijn voor het ravotten in de natuur. Houd in gedachten dat je met een goed wasmiddel, zoals Ariel PODS niet bang hoeft te zijn voor vlekken.

Zet je ‘volwassen ik’ even opzij, degene die normaal gesproken beslist welke activiteiten bestemd zijn voor kinderen en welke activiteiten of spelletjes jij jezelf toestaat. Neem bijvoorbeeld trampolinespringen: is dat, in jouw ogen, niet eerder iets voor kinderen? Als je dat denkt, ga dan maar snel kijken naar alle voordelen van trampolinespringen voor volwassenen!

Vergeet niet te lachen

In contact komen met je innerlijk kind heeft ook een emotionele kant. Luister naar je emoties en onderdruk ze niet. Vind het juiste evenwicht om je emoties te voelen zoals je innerlijk kind ze voelt, terwijl je ze noch de overhand geeft, noch onderdrukt.

Gun jezelf dolle pret en lach wat vaker. Wees eens even niet serieus en laat je helemaal gaan in een karaoke met vrienden of op een verkleed feest! Zorg dat je tegen je volgende verjaardag een thema hebt bedacht voor jouw feestje met verkleedpartij.

En jij, hoe breng jij je innerlijk kind weer tot leven?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies