Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Goede en slechte voedingsmiddelen voor je tanden

Goede en slechte voedingsmiddelen voor je tanden

0
Mooie en gezonde tanden krijg je door een gepaste mondhygiëne, maar ook met de juiste voeding!

Als je elke dag voeding opneemt die slecht is voor je tanden blijven de gevolgen niet uit. Daarom is het belangrijk om de consumptie van dergelijke voedingswaren zo veel mogelijk te beperken. Zorg voor een goede mondhygiëne en consumeer voedingsmiddelen die de gezondheid van je mond en tanden bevorderen. Ontdek welke voedingswaren goed of slecht zijn voor je tanden.

Voeding die goed is voor je tanden

Niets is beter dan de volgende etenswaren om je tanden te vertroetelen:

 • Cranberry. Deze rode bessen bevatten polyfenol, een chemische verbinding die voorkomt dat het tandplak zich op je tanden gaat vastzetten.
 • Thee. Zowel zwarte als groene thee bevat, net zoals cranberry, polyphenol. Maar ook al is thee goed om je tanden gezond te houden, je krijgt er op termijn toch vlekken van op je tanden, vooral als je vaak thee drinkt (vooral zwarte thee). Thee drink je dus best met mate.
 • Fruit en groenten met beet. Appels, rauwe wortel of komkommer zijn krokante voedingsmiddelen, waarop je lang moet kauwen voordat je ze kunt doorslikken. Daardoor maakt je mond meer speeksel aan, waarvan de natuurlijke compositie schadelijke bacteriën bestrijdt.
 • Suikervrije kauwgom. Kauwgum helpt je tanden te reinigen dankzij het speeksel dat je door het kauwen aanmaakt.
 • Noten bevatten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je tanden. Pinda’s, bijvoorbeeld, bevatten veel calcium en vitamine D, en ook amandelen zijn een rijke bron van calcium.
 • Natuurlijk is het eten van voeding die goed is voor je tanden niet genoeg als mondverzorging. Poets je tanden minstens twee keer per dag met een aangepaste tandenborstel, zoals een van de elektrische tandenborstels van Oral-B.

  Voeding die slecht is voor je tanden

  Als je ze met mate consumeert en je daarna je tanden poetst, vormen deze voedingsmiddelen geen probleem. Het is alleen maar door het herhaaldelijk gebruiken ervan, dat je je gebit aantast en in gevaar brengt. Daarom is het beter het gebruik van deze producten te beperken:

  • Frisdrank. Koolzuurhoudende frisdranken bevatten suiker en zuren die het tandglazuur kwetsbaar kunnen maken.
  • Citroen. Zoals alle citrusvruchten zijn citroenen zuur, waardoor ze het tandglazuur aantasten. Eet ze gerust omwille van hun goede eigenschappen, maar als je ze tijdens de maaltijden gebruikt, poets dan na het eten meteen je tanden.
  • Chips bevatten zetmeel dat tussen de tanden blijft zitten en bacteriën voedt die tandplak veroorzaken.
  • Snoep. Vooral zuurtjes zijn superslecht, omdat ze aan je tanden blijven plakken en allerlei zuren bevatten die het glazuur kunnen beschadigen.
  • Gedroogde vruchten. Stukjes gedroogde abrikozen, krenten en gedroogde vijgen blijven makkelijk tussen je tanden zitten. Bovendien bevatten ze veel suiker.

  Houd je gebit gezond en je glimlach stralend wit door onze tips te volgen, zodat je je slechte gewoonten kunt afleren. p>

  En jij, wat doe jij om je tanden te verzorgen?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies