Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Essentiële oliën voor huis-tuin-en-keukengebruik

essentiele-olien-voor-huis-tuin-en-keukengebruik
0
De zuiverende, reinigende, bacteriedodende eigenschappen van essentiële oliën komen in huis erg nuttig van pas. Ontdek hoe je ze toepast.

Essentiële oliën om … het huis schoon te maken

Het is lente! Tijd voor een lenteschoonmaak! Haal je Swiffer Duster boven om het stof van de meubels te vegen en gebruik Mr. Proper Spray om alle oppervlakken weer mooi glanzend te maken.

Krijg je die hardnekkige vetvlekken in de keuken niet weg of blijft er gedroogde tandpasta in de wastafel plakken? Weet dan dat essentiële oliën heel geschikt zijn om het huis schoon te maken, zolang je ze maar op de juiste manier gebruikt! Gebruik warm water en doe enkele druppels essentiële olie van citroen op je spons. Om zwart geworden voegen tussen de tegels in de badkamer schoon te maken, giet je wat zuivere olie van theeboom (tea tree) op een oude tandenborstel. Schrob ermee over de voegen en kijk zelf hoe snel het vuil verdwijnt!

Essentiële oliën om … de lucht te verversen

De reinigende eigenschappen van essentiële oliën hoeven geen bewijs meer. Ze worden vaak ingezet bij aromatherapie, om een kleine migraine te verzorgen of de zenuwen te kalmeren. Ze zuiveren ook prima de lucht! Om een fris geurtje in huis te brengen, lucht je het interieur elke dag gedurende 20 minuten om daarna deze mengeling van essentiële oliën in huis te verspreiden:

  • 40 druppels essentiële olie van grapefruit, uitstekend voor het verjagen van virussen en vervelende bacteriën.
  • 20 druppels essentiële olie van theeboom die het immuunsysteem stimuleert.
  • 20 druppels essentiële olie van eucalyptus, tegen schimmelvorming en om ongewenste insecten te verjagen.
  • 20 druppels essentiële olie van citroen tegen keukengeurtjes en om muffe lucht of de stank van sigaretten te verwijderen.

Meng dit recept tot een homogene vloeistof en verspreid gedurende enkele minuten met een geurbrandertje in elk van de kamers. Resultaat? Een lekker geurtje van citrusvruchten en gezuiverde lucht in huis!

Essentiële oliën om … je linnen te parfumeren

De was is gedaan, het linnen ligt schoon en netjes geplooid in de kast. Dit is een kleine tip om je kleren en lakens lekker fris te houden: doe vier druppels essentiële olie van lavendel op een stukje watten en leg dat in de kleerkast. De lavendelgeur zal niet alleen je kleren subtiel parfumeren, maar ook de motten weghouden!

Is je kind met haarluis thuisgekomen van het kinderdagverblijf of de school? Voeg enkele druppels etherische olie toe aan je gebruikelijke wasmiddel om de parasieten ook uit de wasmachine te verwijderen.

En jij, hoe gebruik jij essentiële oliën in huis?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies