Depressie na de vakantie: welke remedie?

Welzijn
2/10/2018
Hoe kom je van je depressie na de vakantie af? Met deze weetjes wordt het begin van het schooljaar lichter verteerbaar.

Het is zover, de vakantie komt aan zijn einde. Kon hij maar wat langer duren... Na je stressvrije vakantie of een goed gepland uitstapje, wordt je soms een beetje sip wanneer je denkt aan de dagelijkse sleur die straks begint wanneer je weer naar je werk moet. Een depressie na de vakantie is dus helemaal niet ongewoon. Gelukkig weet Lekker in het Leven hoe je er weer vanaf komt!

Depressie na de vakantie: tips voor jou!

Een depressie na vakantie is geen fataliteit. Er bestaan eenvoudige en verrassend efficiënte middelen om er vanaf te komen en op vrolijker ideeën te komen.

Begin alvast je volgende vakantie te plannen! De beste opkikker krijg je van het nadenken over een nieuwe reis en er alvast over te dromen! Doe het zelfs als je op dit moment geen vakantiebudget meer hebt. Maar misschien wel over 3 of 6 maanden, dus plan meteen je volgende vakantie, dat is altijd productief en heeft een stimulerende uitwerking!

En waarom zou je niet opnieuw aan sport gaan doen? Een sportactiviteit is een uitstekende remedie tegen depressie na de vakantie en bovendien is het goed voor je lichaam en je organisme. Wanneer je aan sport doet, produceert je lichaam endorfine die ertoe bijdraagt dat je sombere gedachten voorgoed verdwijnen.

Breng orde in je vakantiefoto's. Dat is niet alleen productief, maar voorkomt ook dat alle foto's die je op je recentste reis gemaakt hebt ergens in het enorme geheugen van je computer verdwijnen !

Bye bye, depressie na vakantie

De eerste ochtend voordat je weer aan de dagelijkse routine begint, sta je wat vroeger op om genoeg tijd te hebben om je eens goed uit te rekken en in alle rust wakker te worden. Zo heb je ook tijd voor een uitgebreid en volledig ontbijt voordat je naar het werk gaat.

Eenmaal op je werk, vermijd je stress. Ook al heb je veel achterstand in te halen, vergaderingen en enorme dossiers in te vullen, je zult toch nooit alles in één dag af krijgen; en stress maakt je depressie na de vakantie alleen nog erger.

En tot slot hoef je geen verre reis te maken om het gevoel te hebben er tussenuit te zijn! Als je een beetje gaat zoeken vind je makkelijk een originele weekend- of weektrip naar een of andere interessante stad!

En jij, welke remedies pas jij toe om een depressie na de vakantie te onderdrukken?