Meer dan ooit aan de zijde van zij die het nodig hebben

Welzijn
22/04/2021
Elk jaar steunen de P&G-merken allerlei verenigingen die kwetsbaren helpen. COVID-19 zorgde ervoor dat er nog een tandje werd bijgestoken!

Tijdens de pandemie hebben Procter & Gamble en zijn merken in Europa van alles gedaan voor de goede zaak: ze hielpen mensen in de frontlinie en uit kwetsbare gemeenschappen. Dankzij die gezamenlijke inspanningen kregen de zorgsector en de voedselbanken meer dan 17 miljoen euro aan producten, maskers, ontsmettende gels en financiële steun. Dat is dubbel zoveel als het oorspronkelijke streven.

Donaties van essentiële producten

Tijdens de coronacrisis zijn er meer dan 128 paletten met P&G-producten gedoneerd aan Voedselbank Rotterdam, een schakel tussen P&G en honderden verenigingen in heel Nederland . Dankzij die grote giften hebben mensen die dat hard nodig hadden essentiële schoonmaak-, gezondheids- en hygiëneproducten gekregen.

Zo werden er meer dan 228.000 Pampers-luiers en 10.000 haarverzorgingsproducten van Aussie en Head & Shoulders uitgedeeld.

De maatschappelijke inzet van P&G voor een betere samenleving, het hele jaar door

Enkele voorbeelden:

  • Bewustmakingscampagnes voor positieve gewoonteverandering, gendergelijkheid, diversiteit en inclusie. Zoals Always#likeagirl, Gillette#thebestmencanbe …
  • De winst die werd gemaakt op Pampers Preemie Protection-luiers, pampers die speciaal ontworpen zijn voor premature baby's, werd gedoneerd als steun aan de VOC*. Pampers is nog steeds het enige merk in Nederland dat deze innovatie aanbiedt aan neonatologie-units.
  • Regelmatige donaties van Onderhoudsproducten en wasproducten aan mensen die het nodig hebben in Nederland, via Voedselbank Rotterdam.
  • Een samenwerking met Unicef sinds 2006 om in 25 landen een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen.

En er volgen nog veel meer acties!
* Vereniging van Ouders van Couveusekinderen