Bye bye Blue Monday! 5 tips tegen een winterdip

Welzijn
5/10/2018
Voel jij je na de kerstperiode een tikje down? Of is Blue Monday voor jou de vreselijkste dag van het jaar? Beat the blues met deze 5 tips.

De kerstboom is het huis uit en de kerstlichtjes zijn weer voor een jaar opgeborgen. Yep, de kerstvakantie is voorbij. Voel je je een beetje neerslachtig omdat de kerstperiode achter je ligt? Dat is helemaal normaal. Januari is van oudsher de meest depressieve maand, met Blue Monday als uitschieter. Maar… jij laat je niet kennen en wilt ook de zon laten schijnen tijdens de korte (en donkere) winterdagen. Om je hierbij te helpen heeft Lekker in het Leven 5 tips. Klaar om Blue Monday te verslaan? Laat die positieve vibes maar komen:


Bedenk iets waar je spontaan gelukkig van wordt en voer dit vrolijke idee uit. Een babbeltje bij de koffie-automaat op je werk? Een avondje in je luie stoel met een goed boek? Houd iets in je hoofd om naar uit te kijken na je werk. Zo overleef je ook deze Blue Monday.


Wat maakt je altijd aan het lachen? Zelfs wanneer je je niet fijn voelt? Juist, ja: kattenfilmpjes! Voel je je even down? Of heb je even geen zin in die stapel dossiers voor je neus? Neem een korte pauze en zet een hilarisch kattenfilmpje op. Doet wonderen!


Het vooruitzicht op een lange, zonnige vakantie geeft je energie. De reissector speelt daar handig op in en het is hét moment om goede deals te sluiten. Denk aan vroegboekkortingen, vliegtuigtickets voor de halve prijs of een aantrekkelijk all-in arrangement. Vandaag is het moment om je zomervakantie vast te leggen. Nog wat vroeg? Ga dan op zoek naar leuke plekjes om naartoe te gaan: een parelwit strand, een indrukwekkende gletsjer of een historisch monument. Is dat een glimlach op je gezicht?


Sneak even je kantoor uit en ga naar de toiletten. Daar vind je vast wel een spiegel. Neem plaats voor de spiegel en begin als een gek te lachen. Misschien klinkt het in het begin een beetje geforceerd, maar al snel volgt je spontane lach. Tijdens je lachbui maakt je lichaam een bepaalde stof aan waardoor je je beter voelt. Je collega die net de wc binnenkomt, zal misschien even raar opkijken. Maar met een beetje uitleg zal hij/zij je snel begrijpen.


Laat je werkgedachten op kantoor wanneer je de kantoordeur achter je dichttrekt. Nog even een mailtje beantwoorden in de trein? Vergeet het maar! Of nog snel één telefoontje met je collega over een dossier? No way! Maak voor je vertrekt nog een to-do list om dit makkelijker te maken. Zo kun je de volgende dag meteen met je taken aan de slag. Maar voor vandaag is het genoeg geweest. Jij gaat lekker naar huis om te genieten van je avond!


Wat zijn jouw tips om Blue Monday te verslaan?