Een stralende glimlach in 10 lessen

Welzijn
23/04/2021
Wil je op oudejaarsavond schitteren als een ster? Met dit advies zorg je voor stralend witte tanden en een onweerstaanbare glimlach!

Wil je er op oudejaarsavond op je allerbest uitzien? Lees hier hoe je een stralende glimlach met mooi witte tanden krijgt … helemaal natuurlijk, zonder afspraak bij de tandarts!

Leer de regel van het wit T-shirt

Als je een mooie glimlach wilt, onthoud dan dit eenvoudige mantra: alles wat vlekken maakt op een wit T-shirt maakt ook vlekken op je tanden. Het is slim om gekleurde dranken met een rietje te drinken, zoals frisdrank, vruchtensap of smoothies bijvoorbeeld. Als je rode wijn of koffie drinkt (of als je voedsel met kerrie, ketjap, rode vruchten of rode biet eet), zorg dan dat je altijd een glas water binnen handbereik hebt. Drink meteen erna een glaasje water: zo bescherm je je tanden tegen verkleuring.

Vergeet niet te flossen

Tandenpoetsen reinigt maar 70% van de oppervlakte van je tanden. Daarom is het essentieel om af en toe je gebit ook met tandzijde te reinigen, want zo verwijder je tandsteen dat je glimlach dof maakt.

Breng een beetje make-up aan

Lippenstift is niet alleen ideaal voor een glamour tijdens de feestdagen, je krijgt er ook een mooie glimlach van! In tegenstelling tot wat mensen denken, laat lippenstift je tanden witter lijken omdat de blauwe ondertinten in de lippenstift het geel afzwakken.

Ook met een bruine teint op je gezicht zal je glimlach er stralender en witter uitzien. Voeg dus een klein beetje bruinend poeder aan je make-up routine toe.

Laat je mooie glimlach zien en zeg “cheese`”!

Eet aan het einde van de maaltijd een stukje kaas. Dat neutraliseert de zuurgraad in je mond en houdt het email gezond – hoe gezonder je email, des te mooier je glimlach! Bovendien bevat kaas veel calcium, onmisbaar voor het behoud van sterke botten en tanden.

Vermijd bubbels

Voor een mooie glimlach drink je liever geen koolzuurhoudende dranken. Bubbels beschadigen het email van je tanden. Maar als je echt niet zonder je soda kunt, gebruik dan een rietje om te vermijden dat de drank rechtstreeks met je tanden in contact komt.

Slim snoepen

De volgende keer dat je zin hebt in snoep zwicht je voor aardbeien! Die zijn rijk aan appelzuur en stimuleren de speekselproductie. Speeksel spoelt je mond op natuurlijke manier. De schurende textuur van noten is ook een uitstekend, natuurlijk schuurmiddel voor je tanden, ideaal om kleine vlekjes te laten verdwijnen!

Gebruik goede hulpmiddelen om je gebit schoon te houden

Het allerbeste advies voor wie een mooie stralend witte glimlach wil: gebruik liever een elektrische dan een gewone tandenborstel. Het verschil is vergelijkbaar met het onderscheid tussen het schoonmaken van de vloer met een stofzuiger of met een bezem. De elektrische tandenborstel Oral-B Genius 9000 verwijdert tot 100% meer tandsteen dan een gewone tandenborstel.

Laat de tandpasta inwerken

Spoel je mond niet meteen na het poetsen, want zo verwijder je alle actieve bestanddelen die je tanden beschermen … en daarmee ook alles wat je tanden wit maakt.

Stop met roken

Het is vast niet de eerste keer dat je dit leest, maar sigaretten zijn ook werkelijk erg slecht voor je tanden. De nicotine en het teer vergelen de tanden al vrij snel.

Smile!

Niets is mooier dan een spontane glimlach! En de eindejaarsdagen zijn er juist om een gezellige tijd met je familie door te brengen, om te of pret te beleven met je vrienden.

En jij, wat zijn jouw tips voor een mooie, stralende glimlach?