Welke-tandenborstel-past-bij-mij

Welke tandenborstel past bij mij?

Je tanden twee keer per dag poetsen is essentieel voor een goede mondhygiëne. Je bent meer geneigd je tanden goed te blijven verzorgen als je de juiste tandenborstel gebruikt die ook comfortabel aanvoelt. En let daarbij dan vooral op de borstelharen.


Waar let ik op?

Lees dus de volgende keer als je een tandenborstel koopt, of dat nu een hand- of een elektrische borstel is, op de verpakking met welke soort borstelharen hij is uitgerust. Er zijn verschillende types borstelharen die bedoeld zijn voor verschillende behoeftes. Elektrische tandenborstels hebben ook verschillende opzetborstels en zijn uitgerust met verschillende eigenschappen. Wij geven je wat basisinformatie om je te helpen kiezen wat jouw mond en tanden lekker vinden.

Medium of soft

De meeste tandartsen adviseren een tandenborstel met zachte borstelharen en extra zachte borstelharen voor als je gevoelige tanden of tandvlees hebt of aan het herstellen bent van een dentale ingreep. Sommige mensen hebben gewoon een voorkeur voor zachte borstelharen. Veel mensen zonder gevoelige tanden of tandvlees geven echter de voorkeur aan wat steviger borstelharen omdat ze geloven dat die effectiever tandplak en vlekken van de tanden kunnen verwijderen. Dat is echter niet het geval. Je kunt je tanden heel effectief poetsen met zachte en extra zachte borstelharen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vormen en maten

De technologie op tandenborstelgebied is de laatste jaren heel erg ontwikkeld, waardoor je kunt kiezen uit tandenborstels met heel veel typen borstelharen. Sommige tandenborstels en elektrische borstels zijn bijvoorbeeld uitgerust met borstels in de vorm van een kommetje zodat je goed rond de tanden kunt poetsen. Andere hebben een diagonaal patroon om de zijkanten van de tanden en de tandvleeslijn goed te kunnen bereiken of een mengeling van kortere en langere borstelharen die goed tussen de tanden kunnen reinigen. Vervangopzetborstels zijn tevens verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende monden en manieren van poetsen.

Vraag je tandarts om advies als je niet zeker weet welk type tandenborstelkop bij je past. De beste tandenborstel voor jou is die die het fijnste aanvoelt, dan ga je hem zeker elke dag gebruiken.

Ontdek hier alle producten van Oral-B.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...