Waarom je elke dag je tanden moet poetsen

Waarom je elke dag je tanden moet poetsen

Je tanden niet poetsen is slechter voor je gezondheid dan je denkt. Elke dag poetsen is daarom een must. Maar hoe overtuig je je kinderen van deze gezonde gewoonte?


Elke dag poetsen voor je gezondheid
Hoe leg je aan je kinderen uit dat grondig poetsen goed voor hun gezondheid is? Hier zijn een aantal verrassende antwoorden!

Hoe erg is niet poetsen?
Minstens twee keer per dag tanden poetsen is een must voor onze gezondheid en die van onze kinderen. Hoewel de verschillende mondverzorgingsmerken alles uit de kast trekken om kinderen te laten poetsen, zullen de meeste kinderen proberen om onder dit klusje uit te komen. Lekker in het Leven laat zien hoe je jouw kinderen de noodzaak van goed poetsen kunt uitleggen.

Neem de tijd
Realiseer je dat toen je zelf klein was wellicht ook niet graag je tanden poetste. Het heeft waarschijnlijk jaren geduurd om er een onberispelijke mondhygiëneroutine op na te houden. Het zal dus ook tijd kosten om aan jouw kinderen uit te leggen waarom tanden poetsen zo belangrijk voor hun gezondheid is.

Probeer jouw kind duidelijk te maken dat door niet poetsen bacteriën in de mond achterblijven en tandplak veroorzaken. Tandbederf is een bacteriële ziekte. Als jouw kind dus tandbederf wil voorkomen, moet hij inzien dat het verstandig is om twee keer per dag zijn tanden te poetsen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Naast een slechte adem leidt niet poetsen tot een verlies van witte bloedlichaampjes, die essentieel zijn voor onze weerstand. Met andere woorden: wie zijn tanden niet regelmatig poetst, wordt sneller ziek.

De onvoorziene gevolgen van niet poetsen
Je tanden niet poetsen heeft nog meer gevolgen dan gewoon tandbederf. Onderzoekers van de School of Dentistry van de Universiteit van Birmingham hebben zelfs ontdekt dat onder meer hartproblemen en de ziekte van Alzheimer verband kunnen houden met het niet poetsen van de tanden. Natuurlijk zijn dat geen gezondheidsproblemen waar kinderen snel mee te maken krijgen, maar misschien kunnen ze jou wel aanzetten om meer te poetsen.

Hoe vaak poets jij je tanden: 1, 2 of 3 keer per dag?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279