Tips om energie te besparen

Tips om energie te besparen

Loopt je energierekening hoog op? Dan wil je daar vast iets aan doen. Wij geven je een paar handige tips.


Tips om energie te besparen
Wil je thuis elektriciteit besparen en zo je energiefactuur zo laag mogelijk houden? Hier zijn een aantal handige tips om bewuster met elektriciteit om te gaan.
We gebruiken steeds meer elektrische apparaten en die blijven vaak zonder speciale reden aanstaan. Denk aan lampen, computers, de oven, de diepvriezer en de televisie. Deze apparaten kunnen je energiekosten de pan uit doen rijzen. Daarom een paar elektriciteit besparende tips.

Tip 1: energiezuinige verlichting
Elektriciteit besparen doe je door in de eerste plaats voor het juiste materiaal te kiezen. Er bestaan energiezuinige lampen die wel 5 keer minder elektriciteit verbruiken dan gewone lampen en een langere levensduur hebben. Bovendien is het gebruik van plafondverlichting (type spots) veel efficiënter, want je hoeft zo minder lampen aan te zetten.

Hoeveel scheelt het?
Je kunt hiermee gemiddeld 30 euro per jaar per gezin besparen. Niet slecht, toch?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 2: zet apparaten uit (in plaats van op standby)
Geen efficiëntere manier om elektriciteit te besparen dan door de waakstand van apparaten uit te schakelen. Die dient immers nergens toe. Of het nu onze televisie, spelcomputer, dvd-speler of onze meervoudige schakelaar zonder onderbreker is, als ze in standby stand staan kost dit ongeveer 25 euro per jaar, dat kan neerkomen op een energieverbruik van wel 65 procent. Kortom: zet je apparaten altijd helemaal uit!

Wat zijn jouw tips om thuis elektriciteit te besparen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279