Tandenpoetsen voor kids

Tandenpoetsen voor kids

Iedere ouder wil dat zijn kind gezonde tanden heeft en een mooie glimlach behoudt. Hier vind je enkele fantastische tips om je kind vanaf de geboorte goede gewoontes aan te leren.


1. Poets het tandvlees van je baby regelmatig nog voor hij tanden krijgt. Gebruik een vochtig washandje of gaasje om het tandvlees na het voeden af te vegen om zo plak te verwijderen.

2. Poets de tanden van je kind zelf tot zijn derde jaar en blijf dan het poetsen in de gaten houden tot hij minstens acht jaar is. Veel mensen beseffen niet dat melktanden belangrijk zijn. Ze helpen je kind bij het goed kauwen, zijn belangrijk bij de spraakontwikkeling, geven het gezichtje vorm en bereiden voor op de volwassen tanden.

3. Door samen tanden te poetsen, geef je het goede voorbeeld en leer je een goede gewoonte aan. Bovendien kan je kind de techniek zo bij jou afkijken en ervan leren.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4.  Moedig je kind aan tenminste twee keer per dag zijn tanden te poetsen. Laat je kind zijn eigen tandenborstel uitzoeken. Zorg er wel voor dat je een tandenborstel aanschaft die speciaal voor kinderen is gemaakt.

5. Overweeg een elektrische tandenborstel aan te schaffen voor je kind. Deze is uitgerust met een uniek borstelharenpatroon speciaal ontwikkeld om de kauwoppervlakken optimaal te poetsen. Hij heeft bovendien een smallere borstelkop zodat de achterste tanden in een kleine mond goed bereikt kunnen worden.

6. Gebruik niet teveel tandpasta. Een dotje ter grootte van een erwt is voldoende. Zorg ervoor dat je kind leert dat het geen tandpasta mag inslikken en dat hij zijn mond na het poetsen moet spoelen met water.

7. Wanneer je kind een beugel draagt, zorg er dan voor dat hij er goed omheen poetst. Ga elk half jaar met hem naar de tandarts.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Bij kleintjes tot 2 jaar mag je maar 1x per dag met tandpasta poetsen, anders kunnen ze te veel fluoride binnenkrijgen en kunnen we witte plekken op de tanden ontstaan. Vanaf 2 jaar moet je wel 2x per dag met tandpasta poetsen.

  • melden
marjoww

marjoww

gemeld

na veel drama's is het eindelijk gelukt om er een spelletje van te maken. Alleen die voortanden zijn zo ontzettend lastig te poetsen bij die kleine boefjes

  • melden

Mijn tandarts heeft mij juist verteld dat het niet uit maakt of je elektrisch of handmatig poetst, het is allebei goed voor je tanden en het is een persoonlijke keuze waar je mee poetst.

  • melden
Esther

Esther

gemeld

KLOPT!! Gezien er geen fluoridetabletjes meer worden voorgeschreven is het nieuwe advies: 2*daags poetsen met fluoridehoudende tandpasta (ter grootte van een erwt), pasta doorslikken want dan komt het via de bloedbaan in de kiemen waar de "grote mensen tanden en kiezen"gevormd worden. Nog aanvullende tip: zo snel mogelijk electrisch poetsen, wordt het echt schoner mee en als ze wegdromen tijdens het poetsen doet de borstel toch z'n werk. En nog even: niet gelijk na het eten poetsen, dan poets je de tandjes weg ipv. schoon. 30 minuten wachten svp!!

  • melden

mij is juist aangeraden door de tandarts niet na te spoelen maar juist de fluoride nog lange tijd zijn werk te laten doen en dat klinkt mij logisch in de oren

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279