Tandenborstel versleten? Vervang hem!

Tandenborstel versleten? Vervang hem!

Hoe het vervangen van je tandenborstel de gezondheid van je mond kan bevorderen


Heel veel huishoudelijke apparaten laten vanzelf zien wanneer het tijd is ze te vervangen. Een gloeilamp zal niet meer werken, toiletpapier raakt op, maar bij een tandenborstel bijvoorbeeld, is het wat minder duidelijk.

Tandartsen adviseren je tandenborstel (elektrisch of manueel) elke drie maanden, of elk seizoen, te vervangen. Oral-B handtandenborstels en elektrische tandenborstels zijn trouwens uitgerust met een Indicator® die je laat zien wanneer het tijd is om een nieuwe aan te schaffen. Kijk bij de volgende poetsbeurt eens goed naar de blauwe borstelharen van je Oral-B tandenborstel. Wanneer de kleur half vervaagd is of wanneer de borstelharen zijn versleten, betekent dat waarschijnlijk dat het tijd wordt om een nieuwe aan te schaffen.

Een van de redenen om een nieuwe tandenborstel of elektrische vervangborstelkop te kopen, is als hij er versleten uitziet. Dat is altijd een goede aanwijzing dat hij niet meer goed poetst. Een borstelkop die meer dan drie maanden gebruikt is, zal duidelijk minder tandplak verwijderen dan een nieuwe. Door te lang met een oude borstel te poetsen heb je ook kans op meer bacteriën in je mond wat je gezondheid weer kan schaden. Vooral tijdens het griepseizoen.

Smartseries-4000-packshot
Oral-B Smart 4 4000
(139)

Verwijdert tot 100% meer plak* voor gezonder tandvlees

Ontdek nu!

Je mond en glimlach verdienen tenminste twee keer per dag een schone, effectieve poetsbeurt. Hier enkele fijne tips om te voorkomen dat je met een te oude borstel poetst:

  • Als je toch boodschappen doet, neem dan wat extra vervangborstelkoppen of nieuwe tandenborstels mee. Als je die al in huis hebt, is het gemakkelijker om een nieuwe te gebruiken nadat je een griepje hebt gehad of geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.
  • Kijk goed naar de borstelharen. Als die er versleten uitzien – of als je een Oral-B tandenborstel hebt wanneer de blauwe haren vervagen – is het tijd voor een nieuwe.

Stel een herinneringsberichtje in op je telefoon of maak een notitie in je agenda om elke drie maanden je borstel te vervangen. Zo weet je altijd wanneer het tijd is.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

kadoekie

gemeld

Gebruik ook graag de Oral-b elektrische tandenborstel. De precision clean vind ik goed, maar zeker ook de 3D-white. Op tijd vervangen is zo gek nog niet en vooral hygiënischer en de poetsprestatie is ook beter met nieuwere borstels.

  • melden

blondine

gemeld

Ik zweer bij de oral-b tandenborstel, sinds ik die gebruik is mijn gebit nog nooit zo goed geweest. Dus het werkt harstikke goed.

  • melden

blondine

gemeld

Ik zweer bij de oral-b tandenborstel, sinds ik die gebruik is mijn gebit nog nooit zo goed geweest. Dus het werkt harstikke goed.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279