Perfect poetsen. Zo doe je dat

Perfect poetsen. Zo doe je dat

Je poetst je tanden tweemaal per dag en je flost ook regelmatig. Maar doe je het wel goed? Wij geven je poetsinstructies voor een gewone en een elektrische borstel. Wist je trouwens dat het inmiddels bewezen is dat elektrisch borstelen beter en efficiënter is?


perfect poetsen zo doe je datMet de handtandenborstel

 • Kies een zachte tandenborstel met een kleine borstelkop.
 • Met weinig tandpasta op de borstel poets je makkelijker dan met veel, omdat je dan minder schuim in je mond krijgt. Gebruik een bolletje fluortandpasta ter grootte van een erwt, en doe dit op een droge borstel.
 • Poets minstens 2 minuten zorgvuldig met korte heen- en weergaande bewegingen.
 • Het is belangrijk dat je vooral het gebied op de overgang van tandvlees naar tand goed schoonmaakt. Zet daarom de borstel schuin op de overgang van tandvlees naar tand. De haartjes van de borstel blijven bij de beweging vrijwel op hun plaats. Probeer de haartjes zachtjes in de ruimte tussen de tanden en kiezen te duwen, maar druk daarbij niet te hard op de borstel.
 • Het maakt niet uit of je eerst het ondergebit poetst of het bovengebit maar probeer wel elke keer in dezelfde volgorde te poetsen, zodat je geen hoekje vergeet.

perfect poetsen zo doe je datElektrisch poetsen: snel én grondig
Het is intussen wetenschappelijk bewezen: elektrische tandenborstels zijn beter dan gewone tandenborstels. Bij correct gebruik wordt de tandplak beter verwijderd dan met een gewone borstel en dat helpt tandbederf te voorkomen.
Zo gebruik je je elektrische tandenborstel:

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • Plaats de borstelkop op je tanden en beweeg langzaam van tand naar tand. Je hoeft daarbij geen druk uit te oefenen of draaiende bewegingen te maken zoals je dat met een gewone tandenborstel zou doen.
 • Het is niet omdat een elektrische tandenborstel veel sneller beweegt, dat je maar eventjes moet poetsen. Ook elektrisch moet je minstens twee minuten poetsen.
 • Wil je echt zeker zijn dat je het allemaal goed doet? Koop dan een ‘slimme tandenborstel’ van de nieuwste generatie. Die vertelt je via een display of je lang genoeg poetst, niet te hard drukt en of je wel al je tanden goed gepoetst hebt…

Nog enkele tips

 • Gebruik zo min mogelijk agressieve,perfect poetsen zo doe je dat schurende tandpasta’s en wissel ze met een zachte, gewone fluortandpasta.
 • Vergeet niet om regelmatig te flossen en je tanden interdentaal te poetsen, ook wanneer je elektrisch poetst.
 • Tandenborstels en borsteltjes van elektrische toestellen moet je (minstens) vier keer per jaar vervangen. Doe het bijvoorbeeld bij het begin van elk nieuw seizoen. Dat onthoud je makkelijk.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Satessa

Satessa

gemeld

Vanaf dat ik met de oralB poets, verkregen via hier, is mijn tandarts meer dan tevreden

 • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279