Perfect poetsen met een elektrische tandenborstel

Is een elektrische tandenborstel iets voor jou? En hoe poets je nu best met een elektrische tandenborstel?

Voor een optimale mondhygiëne is het aangeraden om 2 x per dag minstens 2 minuten te poetsen met een elektrische tandenborstel. Gebruik hiervoor een beschermende tandpasta met fluoride om gaatjes te voorkomen. Bezoek de tandarts/mondhygiënist 2 x per jaar.


Er zijn twee types opzetborsteltjes. In de eerste plaats heb je oscillerend-roterende tandenborstels, dit zijn de kleine ronde borstelkopjes die een ronddraaiende en duwende beweging maken. Daarnaast zijn er ook nog de Trizone tandenborstels. Dit zijn borstelkopjes die wat groter zijn en meer lijken op de handtandenborstels.

Wij geven je graag enkele handige tips om je elektrische tandenborstel goed te gebruiken.

1. Hoe poets je met een oscillerend-roterende tandenborstel?
Oscillerend-roterende tandenborstels zijn de meest aanbevolen elektrische tandenborstels. De kleine ronde borstelkop omsluit iedere tand apart, wat zorgt voor een precieze tand-voor-tand reiniging. Per minuut maken de borstels tot 8.800 roterend-oscillerende bewegingen en pulseren tot 40.000 keer.

1. Tandpasta aanbrengen
Zet de borstel met tandpasta pas aan als je de borstel tegen je tanden houdt, om te voorkomen dat de tandpasta in het rond spat.

2. Binnenkant
Beweeg de borstel langzaam van tand naar tand over het tandoppervlak. Poets de onderste snijtanden iets langer, omdat daar vaak tandsteen wordt gevormd.

3. Buitenkant
Plaats de borstel horizontaal en beweeg hem langzaam langs de tandvleesrand. Besteed een paar seconden aan elk tand of kies.

4. Kauwoppervlakken
Reinig de kauwoppervlakken langzaam en besteed een paar seconden aan elke tand of kies. Druk de borstelhaartjes slechts licht tegen het tandoppervlak en laat de borstel het merendeel van het werk doen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

2. Hoe poets je met een TriZone tandenborstel?
TriZone biedt een DrieZone diepe reiniging die alle zijden van de tand bereikt: het tandoppervlak, de ruimte tussen de tanden en de achterkant van de kiezen. Met een TriZone tandenborstel kan men bovendien dezelfde poetsbeweging gebruiken die men gewend is van een handtandenborstel. Per minuut bewegen de borstels tot 8.800 keer en pulseren daarnaast tot 40.000 keer.

1. Tandpasta aanbrengen
Maak de borstelkop nat en breng tandpasta aan. Om gespat te vermijden, richt je de borstelkop op je tanden voordat je het toestel aanzet.

2. Binnenkant
Plaats de haartjes van de tandenborstel tegen de tanden zodat ze een kleine hoek vormen met de tandvleesrand. Oefen lichte druk uit en begin te poetsen met kleine heen-en-weerbewegingen, net zoals je poetst met een handtandenborstel.

3. Buitenkant
Plaats de haartjes van de borstel aan de buitenkant weer in een kleine hoek. Maak zachtjes heen- en weergaande bewegingen.

4. Kauwoppervlakken
Poets tot slot de kauwoppervlakken met dezelfde kleine heen- en weerbeweging in de volledige mond.

Hoe reinig je je tandenborstel?
- Spoel de borstelkop na het poetsen af onder de kraan terwijl hij aanstaat.
- Zet uit en maak vervolgens de houder en borstel afzonderlijk proper alvorens hem weg te zetten.

Zit je zelf nog met een aantal vragen over je mondhygiëne stel ze dan via onderstaande button "Reageren".

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ik test de Oral-B 5000. De test periode is bijna afgelopen. Ik had nog nooit met een elektrische tandenborstel gepoetst. Nu ik bijna 2 maanden poetst met de borstel moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit meer anders wil. De SmartGuide is een zeer handige steun om op de juiste manier te poetsen. De druksensor geeft aan of je te hard poetst. Er gaat dan een lampje branden bij te hard poetsen als waarschuwing. Mijn favoriete opzetborstel is de crossaction. Mijn tanden zijn schoner, gladder en witter.

  • melden
Bulldogs

Bulldogs

gemeld

Ik heb de Oral-B 5000 wat een geweldige tandenborstel is dit. Je tanden worden ook zoveel schoner, lijkt wel of je echt bij de tandarts vandaan komt. En die functie die erop zitten geweldig. Wij zijn zeer tevreden en gaan er zelfs nog een aanschaffen.

  • melden
papadre

papadre

gemeld

Ik mag de oral b 2000 testen , ik was een hand poetser , maar ben door deze oral b p 2000 helemaal overtuigd . mijn tanden zijn schoner ,en minder geïrriteerd tandvlees , de borstel is altijd klaar voor gebruik door het handige lader die er bij zit , en de triller voor de tijd werkt ook prima .

  • melden
margreet2

margreet2

gemeld

Ik heb de oralb 600 zeer blij mee hij doet wat die moet doen . poets is simpel ,snel en zorgt voor een schoon tandgevoel!!!

  • melden
boerin

boerin

gemeld

mijn gezin en ik zijn super tevreden over de Oral-B 7000 smart, het is een fijn apparaat dat makkelijk te bedienen is, duidelijk aangeeft wanneer je 2 minuten gepoetst heb, we poetsen met meer aandacht en beter, waardoor ons gebit beter verzorgt is

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279