Oral-B tips & tricks voor een optimale mondverzorging

Oral-B tips & tricks voor een optimale mondverzorging

Tandplak is de grote boosdoener wat betreft een heleboel problemen in de mond. Maar wat is het nu net en wat zijn de gevolgen voor je mondhygiëne?


Tandplak is het nauwelijks zichtbare wit-gelige laagje op en tussen je tanden en kiezen en op de overgang naar het tandvlees. Tandplak bestaat uit bacteriën en producten van bacteriën. Wanneer je de tandplak niet regelmatig weghaalt, kunnen de bacteriën tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken.

Gelukkig is er een simpele oplossing tegen de schadelijke werking van tandplak: goed poetsen! Daarom raadt het Ivoren Kruis aan om tweemaal per dag 2 minuten zorgvuldig de tanden te poetsen. Met een elektrische tandenborstel met een oscillerend-roterende borstel verwijder je de tandplak effectiever dan met een handtandenborstel. Voor een goede bescherming van het gebit adviseert het Ivoren Kruis het gebruik van een fluoridetandpasta.

Daarnaast is een gezond voedingspatroon belangrijk. Eet of drink maximaal 7x per dag. Dit zijn 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) en maximaal 4 tussendoortjes per dag.

Top 5 tips voor een optimale mondverzorging:
1. Poets 2x per dag 2 minuten met een elektrische tandenborstel van Oral-B om tandplak te verwijderen.
2. Gebruik een beschermende tandpasta met tinfluoride om gaatjes te voorkomen en extra te beschermen tegen erosie van het tandglazuur.
3. Bezoek de tandarts/mondhygiënist 2x per jaar.
4 . Download de gratis app Gezonde Mond van het Ivoren Kruis voor een poetsadvies op maat.
5. Vraag de tandarts of mondhygiënist of aanvullende mondhygiëne nodig is, zoals het gebruik van tandenstokers, flossdraad of mondwater.

Oral-B 3D White Whitening Therapy Glazuurbescherming
Oral-B 3D White Whitening Therapy Glazuurbescherming
(8)

Meer dan alleen whitening*, versterkt en beschermt tandglazuur.

Ontdek nu!

Ben jij ook overtuigd, stap over op Oral-B! Nu extra voordelig bij wehkamp.nl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!