Mooie tanden

Mooie tanden

Schaam jij je wel eens voor je tanden omdat ze scheef staan of geel van kleur zijn? Iedereen wil graag mooie tanden. Over het algemeen is een mooi gebit een gezond gebit met rechte, witte en schone tanden. In dit artikel vind je mooie tanden tips, zodat ook jij elke dag breeduit durft te lachen!


Rechte tanden

Het is mooi als je tanden recht in je kaak staan. Er mogen best een paar tanden een beetje scheef staan. Staan jouw tanden schots en scheef? Een beugel kan dan de perfecte oplossing zijn. Tegenwoordig is het heel normaal om een beugel te dragen, ook voor volwassenen! Je kunt kiezen voor een traditionele plaatjesbeugel of voor een beugel met witte slotjes. Wil je er zo min mogelijk van zien? Kies dan voor een onzichtbare beugel! Een orthodontist plaatst de beugel en verzorgt de controles. Omdat de orthodontisten het erg druk hebben, zijn er ook tandartsen die beugels plaatsen.

Witte tanden

Niet iedereen is gezegend met een van nature witte tandkleur. Je tanden kunnen verkleuren door roken, aanslag van koffie en thee en het niet goed schoonhouden van je gebit. Tegenwoordig kun je je tanden laten bleken of zelf aan de slag met ‘whitening’ producten. Er komen steeds meer specialistische tandbleek praktijken. Ook tandartsen bieden bleekbehandelingen aan. Gemiddeld kost een behandeling 300 à 400 euro. En vaak is na 2 of 3 jaar een vervolgbehandeling nodig. Je kunt je tandkleur natuurlijk ook een beetje lichter maken door het gebruiken van een whitening tandpasta.

Tanden poetsen

Rechte en witte tanden betekent niet automatisch dat je een gezond gebit hebt, want een gezond gebit is ook een schoon gebit. Het is dus super belangrijk om je tanden goed te poetsen. Poets ten minste twee keer per dag twee minuten en poets met een elektrische tandenborstel. Wissel af en toe van tandpasta om er voor te zorgen dat je tanden op verschillende manieren gereinigd worden. Elke tandpasta heeft een andere schuringsfactor, ingrediënten en toepassing (tandsteen, blekend, sensitief).

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Flossen en spoelen

Gebruik flosdraad en tandenstokers om etensresten tussen je tanden te verwijderen. Spoel met een desinfecterend mondwater om de achtergebleven bacteriën te doden. Zo begin je jouw dag goed met een schone en stralende lach!

Wat doe jij om je tanden goed te verzorgen?

Bekijk hier superhandige producten om je mond en tanden goed te verzorgen of geef zelf je mening over deze producten:

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279