Hoe poets jij je tanden?

Hoe poets jij je tanden?

We poetsen allemaal onze tanden. Af een toe eens stil staan bij hoe je poetst en of je wel de juiste producten gebruikt, is helemaal niet gek. Gebruik jij de juiste producten en technieken als het op tandenpoetsen aankomt?


De juiste tandenborstel

We hebben het allemaal druk, druk, druk. Toch is het goed om even de tijd te nemen om de juiste tandenborstel te kiezen. Dat kun je bijvoorbeeld online doen. Het maakt helemaal niet uit of je nu een elektrisch poetser bent of een handtandenborstel gebruikt als je maar de juiste borstel gebruikt voor jouw specifieke eisen. Het is ook belangrijk om met je tandarts te praten over welke soort tandenborstel je gebruikt. De tandarts heeft altijd goede adviezen.

De handmatige techniek

Wanneer je een handtandenborstelgebruiker bent, is het belangrijk om de juiste techniek onder de knie te hebben.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • Begin met de buitenkant van de tanden en plaats de tandenborstel in een hoek van 45 graden ten opzichte van de tandvleeslijn.
 • Beweeg de borstel  zacht cirkelend op en neer tegen de tanden en het tandvlees.
 • Gebruik dezelfde beweging om de kauwoppervlakken en de binnenkant van de tanden te poetsen.
 • Om de binnenkant van de voortanden te poetsen houd je de borstel rechtop en maak je zachte op en neer bewegingen met de top van de tandenborstel.
 • Vergeet niet de tandvleeslijn te poetsen en zorg er ook voor dat je de achterste tanden en kiezen bereikt. Poets zeker 2 minuten lang je hele gebit.
 • Poets ook je tong. Dat draagt bij aan een frisse adem.

Hoe poets jij je tanden?

De elektrische poetstechniek

 • Zorg ervoor dat je altijd 2 volle minuten lang poetst. Het feit dat je een elektrische tandenborstel gebruikt, doet daar niets aan af.
 • Beweeg de elektrische tandenborstel langzaam van tand naar tand, volg daarbij de ronding van het tandvlees en de vorm van elke tand. Houd de borstelkop enkele seconden tegen de tand aan voordat je naar de volgende tand gaat.
 • Vergeet niet je hele gebit te poetsen, inclusief de binnenkant van de tanden, de kauwoppervlakken en de achterste tanden en kiezen.
 • Beweeg de tandenborstel tenslotte langs de tandvleeslijn.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ben bijna 63 jaar en heb nog een mooi gebit en daar ben ik dan ook erg zuinig op. Poets regelmatig de tanden met de Oral-B tandenborstel en met kleine mini raggertjes -borsteltjes reinig ik elke keer de tanden na het eten.En natuurlijk elk halfjaar naar de tandarts voor de controle.En elke avond met een goede mondwater spoelen helpt er ook aan mee.

 • melden
Steventje

Steventje

gemeld

Mijn gebit verzorgen is een heel ritueel. Allereerst dagelijks met de waterflosser tussen tanden en kiezen reinigen. Dan met mijn Oral B elec. tandenborstel 3 min. poetsen. Daarna gebruik ik de tongschraper en poets alles wer na met een handtandenborstel. Als laatste gebruik ik mondwater om te spoelen. Wel gebruik ik per dag verschillende merken tandpasta bv. Sensodyne,Colgate of een whitener. Uitsluitend in de ochtend gebruik ik de waterflosser daarna nog 2x per dag zelde ritueel. Tandarts is vrolijk met mijn gebit gezien ik nu 48 jaar ben nooit gaatjes en heb al mijn tanden/kiezen nog. En voordeel is dat je nooit onzeker bent over je gebit of adem.

 • melden

3 x per daag poets ik met mijn Oral B, minimaal 4 minuten. 's Morgens met Paradontax whitining, 's middags 2 x met Oral B pro sentisive en'voor het slapen gaan met Paradontax rood. Tevens reinig ik met borsteltjes en ga 3x per jaar naar de tandhygiëniste. Dit soms overdreven gedoe moet omdat ik medicijnen gebruik die invloed hebben op mijn gebit. Het resultaat is wel dat ik als bijna 60e een compliment van mijn tandarts krijg voor de goede verzorging.

 • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279