Heeft jouw mondverzorgingsritueel een makeover nodig?

Heeft jouw mondverzorgingsritueel een makeover nodig?

We leiden vaak een druk bezet leven en daarom kan het lastig zijn altijd aan je gezondheid te denken. Het is echter heel belangrijk om onze tanden en mond gezond te houden, want een gezonde mond maakt een belangrijk onderdeel uit van je algehele gezondheid. Van de juiste producten tot het juiste mondverzorgingsritueel; goede informatie biedt de eerste stap naar het in goede conditie houden van je tanden en mond. Hier vind je enkele fantastische tips die je misschien wel wilt uitproberen vóór je volgende bezoek aan de tandarts.


1. Smokkel niet met de poetstijd. Poets 2 volle minuten lang.

Wist je dat de meeste mensen geen twee volle twee minuten besteden aan tanden poetsen? Sterker nog: velen besteden er nog niet eens de helft van die tijd aan, terwijl het heel belangrijk om elk kwadrant van je gebit tenminste 30 seconden lang te poetsen. Als je het lastig vindt om twee minuten vol te maken: sommige elektrische tandenborstels zijn uitgerust met een timer die bijhoudt hoelang je elk kwadrant zou moeten poetsen.

Heef jouw mondverzorging een makeover nodig?

2. Vervang regelmatig. Een oude tandenborstel reinigt je tanden niet goed.

Je vergeet wel eens wat en je tandenborstel vervangen is één van die zaken die er snel bij inschieten. {Link naar artikel over het vervangen van je tandenborstel} Echter, een versleten handtandenborstel of een oude elektrische borstel verwijdert tandplak minder effectief dan een nieuwe. Handig hulpmiddel is een herinnering op je smartphone in te stellen en extra vervangborstels aan te schaffen als je toch in de winkel bent.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Bouw een persoonlijke band op met je tandenborstel.

Velen weten niet hoe je de juiste tandenborstel uitkiest. {link naar het artikel over het uitzoeken van de juiste tandenborstel voor jou} We maken vaak beslissingen op basis van wat in de aanbieding is of kiezen onze favoriete kleur. Er zijn zoveel goede keuzes te maken voor zowel gewone handtandenborstels als elektrische tandenborstels. Lees de verpakking en kijk wat jij belangrijk vindt. Een handtandenborstel met 'cross-action' borstelharen zou precies kunnen zijn wat je nodig hebt of misschien ben je wel toe aan een elektrische tandenborstel. Het is in elk geval verstandig om te beslissen op basis van je persoonlijke behoeftes.

4. Kies een tandpasta op basis van je behoeftes, niet alleen om gaatje mee tegen te gaan.

Je zult altijd kiezen voor een tandpasta met fluoride omdat dat gaatjes voorkomt. Er bestaan echter ook speciale formules die niet alleen gaatjes tegengaan, maar ook aan andere specifieke eisen voldoen. Zo zijn er bijvoorbeeld tandpasta's voor wittere tanden, om het tandvlees te beschermen, voor gevoelige tanden en tandvlees en tegen een slechte adem. Denk even na over je volgende aankoop en probeer nieuwe tandpasta's uit. Dat zal je poetservaring alleen maar ten goede komen.

De beste plek om tips over je tanden en tandvlees te krijgen en om vragen over mondhygiëne te stellen is bij de tandarts. Stilstaan bij de soort producten die je koopt en de manier van poetsen kan echter ook al een groot verschil maken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279