Gezonde voeding voor mooie, sterke tanden

Gezonde voeding voor mooie, sterke tanden

We hebben allemaal het liefst een stralend witte glimlach. Maar wist je dat poetsen en flossen alleen niet genoeg is? Ontdek met deze expert tips hoe je met de juiste voeding jouw glimlach nog stralender kunt maken.


Het is niet zozeer de hoeveelheid suikerhoudend eten en drinken die van belang is, maar eerder hoe vaak je ongezond eet of drinkt. Al je consumpties - dus ook tussendoortjes en niet alleen je hoofdmaaltijden – tellen mee als het gaat om de gezondheid van je tanden.
Het meeste fruit is zuurhoudend (zeker citrusvruchten). Dit zuur wordt normaliter geneutraliseerd door je speeksel, maar niet als je het ene tussendoortje na het andere naar binnen werkt, dus probeer niet de hele dag door te eten.

Tanderosie ontstaat wanneer het glazuur op je tanden wordt aangetast door frisdrank, fruitsap of zelfs wijn omdat deze drankjes allemaal zuren bevatten. "Suikervrije" opties zijn overigens net zo schadelijk, vooral voor je voortanden als je gedurende de dag van een glas of uit een blikje nipt.

Melk of kaas helpen het calcium dat verloren gaat tijdens deze zuuraanvallen te herstellen. Suiker in welk soort drankje dan ook vult continu die slechte plakbacteriën aan die suiker omzetten naar zuur, waardoor tanderosie en gaatjes ontstaan.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tannine in thee, koffie en rode wijn kan je tanden doen verkleuren. Zelfs gewone thee zorgt voor aanslag om je tanden.

Zo voorkom je een slechte adem:
1. Poets zowel je tong als je tanden, zo verwijder je meer bacteriën uit je mond.
2. Die beruchte ochtendadem wordt veroorzaakt omdat je tijdens je slaap minder speeksel produceert om je mond op natuurlijke wijze te reinigen. ’s Ochtends flossen helpt.
3. Drink water, omdat dit de hoeveelheid bacteriën in je mond vermindert.

Tip: suikervrije kauwgom brengt na het eten de productie van speeksel op gang en speeksel is de natuurlijke manier waarop jouw lichaam overgebleven zuren in je mond neutraliseert. Hartstikke handig, maar het kan nooit een goede poetsbeurt en tweemaal daags flossen vervangen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015