Geldbesparende tips voor dagelijks gebruik

Geldbesparende tips voor dagelijks gebruik

Vanwege de economische crisis houden veel mensen aan het eind van de maand minder over. Besparen is dus de boodschap. We geven enkele slimme tips.


Geldbesparende tips voor dagelijks gebruik
Wil je je gezinsuitgaven verminderen? Lekker in het Leven geeft enkele tips om dagelijks te besparen.

Als je structureel wilt besparen, kun je om te beginnen je water- en energieverbruik onder de loep nemen. Dat zijn namelijk twee posten die al snel veel geld opslorpen. Hierop kun je – mits je een paar goede gewoontes aanleert - makkelijk besparen. Hier volgen nog een paar bespaartips.

Geld besparen in de keuken
Als je groente kookt, snijd ze dan in kleine stukjes, gebruik een kleinere hoeveelheid water en doe het deksel op de pan zodra het water kookt. Met deze truc bespaar je niet alleen geld, maar zijn je groente ook nog eens sneller gaar.

Een tweede keukentip is om twee maaltijden tegelijkertijd te koken. Een maaltijd de volgende dag opwarmen kost namelijk veel minder energie dan een hele nieuwe maaltijd bereiden.

Eten opwarmen in een magnetron is bijvoorbeeld ook goedkoper dan opwarmen in de oven. Nog een tip: zet je koelkast of vriezer niet in het zonlicht of in de buurt van een warmtebron. Zorg er ook voor dat de achterkant van de koelkast goed geventileerd is zodat het koelsysteem niet overbelast raakt.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Geld besparen in de slaapkamer
Als je kinderen een nachtlampje nodig hebben, kies er dan eentje met een energiezuinige lamp of een waaklampje.

Investeer in dekbedden van goede kwaliteit, dan hoeft de verwarming niet de hele nacht op maximum te loeien. En vraag aan je kinderen om hun gadgets 's nachts uit te zetten: dat komt hun nachtrust niet alleen ten goede, het bespaart ook geld.

Geld besparen in de badkamer
Check of het water niet te warm is: tussen 30 en 37 graden is warm genoeg om je te wassen. Sta wat vroeger op als je je haar moet wassen, zo kan op een natuurlijke manier drogen, bespaar je energie en gaat je haardroger langer mee.

Wat zijn jouw tips om elke dag geld te besparen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279