Eettips voor stralend witte tanden

Eettips voor stralend witte tanden

Wat moet je eten voor een witter gebit?


Eettips voor witte tanden
Wie wil er nou geen mooie, witte tanden? Wist je dat het juiste eten ervoor kan zorgen dat je tanden witter worden? Hier vind je een lijst van voedingsmiddelen die goed zijn voor je tanden en die je een stralende glimlach bezorgen.

Dr. Gary Stephenson, voedingsdeskundige en onderzoeker, geeft een aantal nuttige tips over hoe onze eetgewoontes kunnen bijdragen aan witte tanden.

De juiste voeding voor je tanden?
Als we op zoek gaan naar geschikt eten voor je tanden, kunnen we suiker sowieso al schrappen! Dagelijkse tussendoortjes zijn veel slechter voor je tanden dan de suiker die je bij een gemiddelde maaltijd eet. Let dus goed op je dagelijkse hoeveelheid suikerrijk eten en drinken.

De meest vruchten – vooral citrusvruchten - zijn zuur. Dit zuur wordt normaal geneutraliseerd door het speeksel, maar bij een grote hoeveelheid gebeurt dit niet langer. Van fruit eten krijg je dus geen witte tanden, met citroensap als enige uitzondering.

Water is goed voor de tanden, maar…
Koolzuurhoudende dranken, vruchtensappen en wijn kunnen tanderosie veroorzaken. Zelfs light frisdranken zijn schadelijk, vooral voor onze voorste tanden, als we drinken uit een glas of blikje.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ten slotte kan tanine, aanwezig in thee, koffie en rode wijn, ook vlekken op onze tanden veroorzaken. Vermijd deze voedingsmiddelen dus.

Welke voedingsmiddelen zijn goed voor je tanden?

Kies voor voedingsmiddelen als niet-koolzuurhoudend mineraalwater, appels, wortelen, suikervrije kauwgom, citroenmelisse, salie, munt en kardemomzaden.

Wat zijn jouw tips voor witte tanden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279