De waarheid over slechte adem

De waarheid over slechte adem

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een slechte adem?


De waarheid over slechte adem

Tabaksgebruik.

Ben je een roker, stop er dan mee. Je slechte adem kan ook andere oorzaken hebben, maar van het gebruik van tabak krijg je gegarandeerd een slechte adem. Vraag je dokter of tandarts om advies en ondersteuning als je wilt stoppen met roken.

De waarheid over slechte adem

Voedingsmiddelen.

Bepaalde voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld knoflook, dragen bij aan een slechte adem. Dit is echter slechts tijdelijk. Wanneer ze in het bloed worden opgenomen, verdwijnt de geur via de adem. De geur blijft echter zolang het voedingsmiddel wordt verteerd, dus snel weg is hij niet.

De waarheid over slechte adem

Een droge mond.

Wanneer je een extreem droge mond hebt, is er niet genoeg speeksel om voedselresten en bacteriën weg te spoelen. Wanneer die op de tanden blijven zitten, kan dat een onplezierige geur veroorzaken.

De waarheid over slechte adem

Infecties.

Als er geen aanwijsbare oorzaak is voor een slechte adem, kan het een indicatie zijn voor een infectie elders in het lichaam. Wanneer je een chronisch slechte adem hebt en je tandarts geen orale oorzaak daarvoor kan aanwijzen, moet je je huisarts raadplegen. Een slechte adem kan een teken zijn van diverse aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een infectie van de luchtwegen, chronische sinusitis of bronchitis, diabetes of lever- en nierproblemen. Het is dus belangrijk het probleem niet te negeren.

De waarheid over slechte adem

Je tong.

Inderdaad, je tong kan de veroorzaker zijn van een stinkende adem. Omdat het tongoppervlak bobbelig is en een unieke textuur heeft, kan het een verzamelplek zijn van bacteriën die een slechte geur veroorzaken. De beste manier om een slechte adem tegen te gaan, veroorzaakt door je tong, is je tong regelmatig te poetsen en/of een tongschraper te gebruiken.

De beste manier om een slechte adem te verbeteren is een grondige gebits- en mondhygiëne erop na te houden. Dat betekent twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen om voedselresten en bacteriën die een slechte adem veroorzaken, te verwijderen. Met een elektrische tandenborstel kun je de algehele gezondheid van je mond vergroten omdat die grondiger reinigt dan een gewone handtandenborstel. Mondwater biedt slechts een tijdelijke oplossing voor een slechte adem. Wanneer je een chronisch probleem hebt, kan je tandarts je adviseren een anti-bacteriële spoeling te gebruiken om de bacteriën tot een minimum te beperken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tussen je tanden en kiezen schoonmaken met een raggertje ,ook erg belangrijk!

  • melden
catje5

catje5

gemeld

droge mond s`morgens en maagklachten kunnen ook de boosdoener zijn

  • melden
miranda75

miranda75

gemeld

vooral eigenlijk door droge mond als ik smorgens tanden poets poets ik ook meteen over mijn tong die vind ik de grootste boosdoener.

  • melden
Laura_92

Laura_92

gemeld

Een oorzaak van een slechte adem kan inderdaad eten zijn, maar niet alleen knoflook. Ook suiker is een boosdoener, of melk en melkproducten. Niet eten 's ochtends helpt je ook niet om een schone mond te krijgen.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279