Antwoorden van Oral-B op de meest gestelde vragen

8 antwoorden op de meest gestelde vragen over mondhygiëne

Lees de antwoorden van Oral-B op de meest gestelde vragen.


1. Mijn dochtertje van 5 poetst haar tandjes met een handtandenborstel, is het beter dat zij ook elektrisch poetst? (Mari)
Ja, een elektrische tandenborstel verdient altijd de voorkeur boven een handtandenborstel, Mari. Ook voor kinderen. Op oralb.be vind je het assortiment elektrische tandenborstels speciaal voor kinderen.

2. Waarom heb ik altijd tandsteen? Ik poets nochtans goed. (Caroline & Anita)
Het kan zijn dat je een hoge pH waarde in je mond hebt, dat lijdt tot snellere vorming van tandsteen. Ook het water dat je drinkt kan hier aan bijdragen. Door hard water krijg je ook eerder tandsteen. Blijf goed poetsen en ga geregeld naar de tandarts voor controle.

3. Hallo, ik ben Esmee en ben 8 jaar, ik wil graag weten hoe ik het best mijn tanden kan poetsen en op welke momenten. (Esmee)
Twee keer per dag goed je tanden poetsen is voldoende, Esmee. Je kunt na het eten van maaltijden met hoge zuurgraad of het drinken van frisdranken het beste 60 minuten wachten met poetsen zodat je het zachte glazuur na dit zuurcontact niet te makkelijk wegpoetst.

4. Klopt het dat de kristallen in sommige whitening tandpasta’s je glazuur aantasten/wegpoetsen? (Natasja)
Dat is niet waar Natasja, het glazuur wordt nooit weggepoetst. De whitening tandpasta heeft inderdaad een schurende werking, maar deze is niet sterk genoeg om het tandbeen te beschadigen. Tandglazuur is veel harder dan tandbeen, dus de tandpasta is zeker veilig voor het tandglazuur.

Smartseries-4000-packshot
Oral-B Smart 4 4000
(139)

Verwijdert tot 100% meer plak* voor gezonder tandvlees

Ontdek nu!

5. Waarom hebben de elektrische tandenborstels voor kinderen en volwassenen dezelfde opzetborsteltjes, maar de handtandenborstels verschillen wel? (Brenda)
Omdat de borstelkop van elektrische tandenborstels standaard al klein zijn, Brenda. Een aangepast formaat is dus niet nodig.

6. Ik weet dat sinaasappelsap slecht is voor je gebit als je je tanden daarna moet poetsen. Zijn er nog meer etenswaren en dranken die niet goed zijn voor de tanden? (Tessa)
Beperk zure dranken en zuur voedsel. Zeker vlak voor het poetsen. Als je zure dranken en zuur voedsel drinkt of eet, hou het dan niet te lang in je mond. Ook maagzuur kan tanderosie veroorzaken.

7. Hou houd ik mijn mond fris zonder tandenborstel bij de hand als ik een lange dag werk? Graag een goede tip. (Rita)
Een goede voorbereiding is het halve werk Rita. Poets daarom naast je tanden, ook (het achterste) van je tong. Zo begin je de dag al goed. Daarnaast zou je een flesje mondwater op het werk kunnen zetten om tussendoor te spoelen of een suikervrije kauwgom gebruiken.

8. Hoe poets ik mijn tanden het best en wat is parodontitis? (Martha)
Je kan het beste je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel Martha. Wat de juiste poetstechniek is, verschilt per borstel. Kijk eens op het Oral-B YouTube-kanaal. Daar kan je verschillende technieken vinden. Parodontitis is een vergevorderde vorm van tandvleesontsteking.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279