Met onze handige tips zeg je nooit meer: 'de was ruikt muf'

Thuis
2/07/2019
Als je weinig ruimte hebt is het vaak lastig om je was te drogen. Dankzij onze tips verkort je de droogtijd en vermijd je die muffe vochtgeur.

Tips om je was te drogen als je weinig ruimte hebt
Je was buiten laten drogen bespaart energie en je wasgoed ruikt altijd fris. Maar hoe kun je je was drogen in als je klein woont en een onaangename vochtgeur wilt vermijden? Een aantal tips om je was op te hangen als je weinig ruimte hebt.

Koop een goed droogrek
In de meeste woon- en huishoudwinkels kun je allerlei soorten droogrekken kopen. Als je veel moet wassen, investeer dan in een goed, metalen of houten, droogrek waarop je veel was kunt hangen en dat makkelijk op te bergen is. Om je was te drogen in een appartement moet er lucht tussen je wasgoed kunnen circuleren. De was opstapelen op het droogrek is daarom geen goed idee.

Kies een warme en geventileerde plek
Het balkon is natuurlijk de ideale plek om je was te drogen... als je er tenminste een hebt! Kies voor een kamer met een ventilatierooster, of zet - indien mogelijk - een raampje open. Plaats je was in de winter bij een radiator, maar leg je vochtige kleding nooit op een elektrische radiator. Je wasgoed bij een nog warme oven ophangen, kan het droogproces ook versnellen.

Keer je wasgoed regelmatig om
Keer je kleding af en toe om voor een optimaal droogproces: je droogrek omdraaien kan een goede oplossing zijn. Ondergoed is sneller droog, dus haal het van het droogrek als het eerder droog is dan de rest. Je merkt het: de was ophangen in een appartement vergt heel wat techniek!

Laat je was overdag drogen
's Nachts je wasgoed laten drogen zorgt voor een muffe vochtgeur, maar als je je was 's morgens ophangt, zouden je kleren dezelfde avond nog droog moeten zijn door het licht en de warmte die overdag in woning worden gegenereerd. Vergeet ‘m dan niet 's avonds weer van het droogrek te halen!

Gebruik een droger
Als je budget en de ruimte het toelaten kan een droger een goed alternatief zijn voor een droogrek. Maar let op: deze apparaten zijn prijzig en sommige kleren mogen niet in de droger. Ten slotte kun je nog altijd terecht in de wasserij, die met grote, professionale machines is uitgerust.

Heb jij nog tips om je was op te hangen en te laten drogen in een appartement? Deel ze!