Wat doen al die ingrediënten in een wasmiddel

Thuis
8/08/2019
Wasmiddelen bevatten ingrediënten met elk een verschillende functie. Hieronder vind je een overzicht met achtergrondinformatie.

Bleekmiddel

Is bedoeld om zichtbare vlekken te verwijderen en om grauw wasgoed weer wit te maken, dus je kunt dit het beste alleen voor de witte was gebruiken. Waspoeders en poedertabletten bevatten bleekmiddel en zijn dus uitstekend geschikt voor de witte was.

Oppervlakte-actieve stoffen

Verwijderen allerlei soorten vettigheid, dus geweldig voor vlekken en voedselrestanten. Een goed wasmiddel bevat verschillende soorten oppervlakte-actieve stoffen, voor verschillende soorten vlekken.

Enzymen

Zijn proteïnen die goed zijn in het afbreken van voedselvlekken en vlekrestanten. Elk soort enzym breekt een bepaald type vlek af; de meeste wasmiddelen bevatten verschillende soorten enzymen. De werking van enzymen kan wol en zijde aantasten. Voor deze stoffen kun je enzymen beter vermijden en wassen met een wasmiddel speciaal voor de delicate was.

Waskrachtversterkers

Binden de moleculen die het water hard maken, zodat het water zachter wordt en de oppervlakte-actieve stoffen hun werk kunnen doen. Dus onthoud: hoe harder het water, hoe meer waskrachtversterker je nodig hebt!

Specifieke polymeren

Kunnen specifieke taken uitvoeren, zoals verhinderen dat het losgeweekte vuil zich in de machine opnieuw aan het wasgoed hecht.

Parfums

Zijn speciaal ontwikkeld om het wasproces goed te doorstaan en je kleding nog lang een frisse geur te geven.