Tips voor een helemaal schone was

Thuis
7/02/2019
Heb je tips nodig om de was schoon te krijgen en op de juiste manier te wassen? Lekker in het Leven kent de beste kneepjes voor een heerlijk ruikende, schitterend schone was!

Heb je die jurk die je zo graag draagt laten krimpen in een poppentruitje? Is vorige week de kleur van een sok alweer overgegaan op je witte was? Begin het nieuwe jaar met een schone lei en... een schone was! Met deze tips zul je allerlei ongelukjes met de was voorgoed vermijden!

Tips om op de juiste manier te wassen

  • Tip voor gekleurde was: sorteer de was in functie van de kleur en de stof. De donkere kleuren aan de ene kant en de lichte kleuren op een ander stapeltje. Tip voor de witte was: zorg er vooral voor dat je witte kleren en stoffen apart houdt voor een witter dan wit resultaat.
  • Nieuwe kleren moeten eerst apart worden gewassen, want die geven soms nog wat kleurstof af. Delicate stoffen, zoals kasjmier en zijde, worden gewassen volgens de instructies op het etiket.
  • Tip voor de juiste keuze van wasmiddel: een goed wasmiddel is iets duurder, maar is dan ook zuiniger in gebruik. Je gebruikt er immers minder van, omdat het de was vlekkeloos en heerlijk lekker geurend maakt. Zo is Ariel al effectief vanaf 30°C. Dat helpt je de juiste dosering te gebruiken, want door de exacte hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, precies wat nodig is, ga je ook minder vervuilen en minder uitgeven!
  • Tip voor het wassen van delicate stoffen: wil je een tip voor het wassen van delicate stoffen, vergeet dan niet dat zijde, satijn en wol bij voorkeur in een apart, sluitbaar netje worden gewassen. Idem voor kleren met haakjes of krassend materiaal, zodat ze de rest van de was niet beschadigen in de trommel van de wasmachine.
  • Nog een tip voor de was: als de was niet fris ruikt na het wassen, zou het kunnen dat er schimmels leven in de trommel van de wasmachine. Om de trommel te desinfecteren, giet je een kopje azijn in het vak dat bestemd is voor het wasmiddel en laat je de machine leeg draaien op de hoogste temperatuur. Voor een onweerstaanbaar lekker geurende was is Lenor je beste bondgenoot!, die je nooit in de steek laat.

En jij, ken jij ook kneepjes voor een schitterend schone was?