Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Katoen, zijde en linnen: hoe verwijder je hardnekkige vlekken?

Katoen, zijde en linnen: hoe verwijder je hardnekkige vlekken?

0
Wil je afrekenen met hardnekkige vlekken op je kleren? Lees hier hoe je hardnekkige vlekken voor eens en voor altijd kunt verwijderen. En makkelijk op de koop toe!

Vlekken op je kleren ... dat hoort er nu eenmaal bij: sausvlekken, grasvlekken, spatten van motorolie... daar moet je sowieso op wrijven! Een ding is zeker, aan het einde van de dag zitten je kleren of keukenhanddoeken gegarandeerd onder de tomatensaus. Je vraagt je af hoe je die hardnekkige vlek verwijdert terwijl je er niet echt de tijd voor hebt! Want zelfs als je weet hoe je kleren en huislinnen in de wasmachine wast en je vast al lang weet hoeveel wasmiddel je moet gebruiken, toch heb je soms misschien nog twijfels wanneer je sommige hardnekkige vlekken moet verwijderen.

Maar als je weet hoe je een vlek uit stoffen verwijdert - of dat nu katoen, zijde of linnen is -, kun je zonder stress van de dag genieten! Volg daarom deze tips om van elke vlek af te komen.

Vlekken uit katoen verwijderen?

Huislinnen is meestal van katoen: om het makkelijk te verven is, wordt katoen vaak gebruikt voor huislinnen, dat je dan ook in allerlei kleuren vindt die de kamers en badkamer mooi opfleuren. Wit staat voor zuiverheid en huiselijk comfort. Daarom vind je eerder een wit laken over de eettafel . In de keuken is ongeveer alles van wit katoen! Dat kan immers op hoge temperatuur gewassen worden , waardoor je er zeker van kunt zijn dat het goed schoon is.

Als je wilt dat je katoenen T-shirts, broeken en blouses langer meegaan, moet je ze op de juiste manier wassen om vlekken te verwijderen! Eerst en vooral moet je weten dat het met een goed wasmiddel (sommige zijn doeltreffend op 30°C), niet meer nodig is katoenen kleren op 90°C te wassen. Wasmiddelen die pas op zeer hoge temperatuur werkzaam zijn had je vroeger misschien nodig, maar de formules van de wasmiddelen van vandaag zijn sterk geëvolueerd en geperfectioneerd. Zelfs voor erg vuile was is het vaak niet nodig te wassen op een temperatuur hoger dan 60°C.

Als op je katoenen klerenmake-up- of bloedvlekken zitten, kun je die vlekken er voor de wasbeurt uithalen. Behandel de vlek vooraf met een ontvlekker en een beetje koud water. Laat eerst ongeveer 15-30 minuten weken en wrijf de vlek er zachtjes uit. Was de stof daarna in de machine in het gebruikelijke programma en laat indien mogelijk aan de lucht drogen. Ziezo, je broeken en T-shirts van katoen zijn weer schitterend schoon!

Een vlek op je zijden nachtjapon?

Je staat 's morgens op in je nieuwe zijden nachthemdje dat je net gekocht hebt op een kledingruil en begint gezellig te ontbijten… Maar dan - verdorie! - laat je een beschuitje uit je handen glippen en denk je dat je alweer een fortuin zult moeten uitgeven aan de stomerij om die vlek te verwijderen. Toch is het verwijderen van vlekken uit kleren nog nooit zo makkelijk geweest als met de wasmiddelen van tegenwoordig, zowel uit synthetische stoffen als uit zijde.

Bedek de vlek met een papje dat je maakt met een beetje koud water en bicarbonaat en wrijf er een beetje van over de vlek. Laat het mengsel minstens een uur lang goed in de stof doordringen.

Was de stof zoals je dat normaal zou doen en doe er een beetje wasverzachter bij, voor zacht en geurig linnen. Dit is een uitstekende manier om vlekken uit je linnen kleren te verwijderen !

En jij, wat zijn jouw tips om vlekken te verwijderen?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies