Ik wil, ik wil... een stralend witte was!

Thuis
8/08/2019
Schone lakens, een kraakwit shirtje, gordijnen die gloednieuw lijken: een fijn gevoel. Dankzij jullie tips is alle wasgoed witter dan ooit.

Vlek? Zo wordt je was weer spierwit

1. Bloed

Kitty van de Sluis: “Heb je een bloedneus of een menstruatie-ongelukje gehad? Laat je kledingstuk een half dagje weken in wat melk. Spoel uit en stop het daarna gewoon in dewasmachine. Werkt echt!”

2. Zweet

Jolanda Reezigt: “Lastig, van die gele vlekken bij de oksels van je mooie, witte shirtje… Zelf doe ik altijd een beetje glansspoelmiddel van de vaatwasser in het wasmachinebakje, als ik een trommel met alleen maar witte was heb. De was hang ik daarna in de zon te drogen.”

3. Fruit

Ineke Quist: “Zitten er gele vlekken van bijvoorbeeld fruit op je witte kleding? Leg het dan een tijdje te weken in de verdunde bleek. Behandel daarna met Ariel Vlekkenverwijderaar en stop het in de machine.”

4. Verf

Sabine Mans: “Ik werk als kapster en heb dus soms donkere verfvlekken op mijn kleren. Als dat gebeurt, spray ik met een busje haarlak op de vlek - het merk doet er niet toe. Negen op de tien keer zijn de vlekken verdwenen na één keer wassen! Hetzelfde trucje pas ik trouwens toe bij sausvlekken.”

En ken je deze hulpmiddeltjes al?

  1. Eva Renard: “Ik laat mijn witte was eerst weken in
    kokend water met wat citroensap. Het sap maakt mijn lakens witter en doet vlekken verdwijnen.”
  2. Ad Dielemans: “Wil je net als ik mooie witte glasgordijnen? Gooi dan een bruistablet voor kunstgebitten in de trommel. Ik verzeker je dat ze weer prachtig wit uit de machine komen.”
  3. Tineke Westrus: “Doe een schepje ouderwetse soda bij het
    wasmiddel. Zo wordt je witte was extra wit, en ook vet en kalk verdwijnen uit je wasmachine.”
  4. Elles Rijswijk: “Voor superwitte lakens doe ik een beetje
    chloor bij het wasmiddel. Vervolgens was ik ze nog een keer met alleen een wasmiddel, zodat de chloorgeur weg is en mijn lakens zalig ruiken.”