Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Hoe verwijder je een inktvlek?

Hoe verwijder je een inktvlek?

0
Een kleine druppel inkt is al genoeg om een donkere vlek te maken. Ontdek onze tips om een inktvlek te verwijderen.

Een verkeerde beweging met een pen in je hand en ineens zit er een lelijke blauwe, zwarte, rode of groene vlek op je favoriete kledingstuk ... Een inktvlek, dus. Maar als je snel reageert, valt de stof nog te redden: inkt kan makkelijk uit stof worden verwijderd, als je er snel bij bent.

Welke methode je ook kiest om de vlek uit de stof te krijgen, maak het steeds af met een wasbeurt in de machine met Ariel PODS+. De actieve elementen reinigen de vezels in de diepte en halen elk spoor van inkt uit de vlek.

Een vulpeninktvlek verwijderen

Is de vlek ontstaan met de inkt van een vulpen? Als het geen delicate stof is waarop je inkt hebt gemorst, is het kinderspel om de vlek te verwijderen met een gewone inktwisser uit de supermarkt. Wrijf met de punt van de wisser op de vlek tot ze verdwenen is.

Natuurlijke producten om een inktvlek te elimineren

Als het inkt van een balpen, een stift of een marker, is de vlek moeilijker te verwijderen, maar het blijft wel mogelijk. Om een inktvlek met natuurlijke producten te verwijderen, begin je met het absorberen van de vlek in een stuk keukenrol. Ga vooral niet wrijven, want daardoor smeer je de vlek alleen maar uit. Zodra het papier de overtollige inkt heeft opgeslorpt, heb je verschillende opties:

  1. Lauwe melk. Voor het verwijderen van inktvlekken op textiel, zonder je kledingstuk te beschadigen, heeft melk zijn doeltreffendheid bewezen. Dompel de vlek onder in een kommetje lauwe melk en wacht af. Vervang de melk zodra ze te sterk kleurt door het absorberen van de inkt.
  2. Alcoholazijn. Giet in een kommetje evenveel witte azijn als water. Dompel de stof onder in dit mengsel en laat 30 minuten tot 1 uur staan, terwijl je af en toe met een sponsje op de vlek dept. Deze methode is voor elk textiel geschikt, omdat witte azijn niet beschadigt.
  3. Citroensap. Voor kleding in synthetisch materiaal, leg je een doek onder de bevlekte stof. Verstuif daarna een mengsel van citroensap met een beetje water op de vlek en laat enkele minuten inwerken. Daarna dep je in ronde bewegingen met een doek op de vlek: altijd van de buitenkant naar de kern van de vlek.

Een inktvlek met huishoudmiddelen verwijderen

Als natuurlijke middeltjes niet werken, zijn er nog meer manieren om een inktvlek uit de stof van een kledingstuk te halen.

  1. Witte tandpasta. Iedereen heeft tandpasta in huis en je kunt het goed gebruiken als je met een inktvlek op een kledingstuk zit. Smeer er wat van op de vlek, wacht tot de inkt erin getrokken is, krab het laagje weg en spoel de resterende tandpasta af. Herhaal de hele operatie indien nodig.
  2. Haarlak. Haarlak met alcohol is doeltreffend op inktvlekken. Eerst leg je een doek onder de stof met de te behandelen vlek, daarna spuit je lak op de inktvlek. Laat ongeveer een half uur intrekken om de inktvlek daarna met een doekje of watten op te deppen.
  3. Alcohol. Als geen van deze kneepjes de vlek uit de stof haalt, kun je 90 graden sterke alcohol gebruiken. Dat is veel ingrijpender, maar je kunt het niet gebruiken op wol, zijde, kunstzijde of viscose zonder het textiel te beschadigen. Dep een sponsje of een doekje in de alcohol en dep ermee op de vlek tot je ze net meer ziet.

Lees ook onze tips voor het verwijderen van een bloedvlek.

En jij, weet jij wat doeltreffend inktvlekken verwijdert?

Zit jij Lekker in het Leven? Profiteer dan van onze aanbiedingen op de producten van jouw lievelingsmerken.

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies