Hoe krijg je zachte handdoeken?

Thuis
5/10/2018
Om een geweldig resultaat te krijgen na het wassen, is het belangrijk dat je handdoeken vóór het wassen van goede kwaliteit zijn. Kies voor dikke handdoeken van katoen en zorg voor voldoende grote formaten zodat je meteen dat comfortabele gevoel krijgt als je de handdoek omslaat.

Handdoeken apart wassen

Zorg ervoor dat je handdoeken apart wast van je gewone kledij. Hierdoor kunnen de vezels niet beschadigd worden door knopen en ritsen. Gebruik niet meer dan de aangegeven hoeveelheid wasmiddel.

Handdoeken in de droger

Voordat je de handdoeken in de wasdroger doet, doe je er goed aan je handdoeken nog eens op te schudden. Ook bij het drogen schakel je liever niet de hoogste stand in. Hitte kan namelijk de katoenvezels beschadigen.

Ben je milieubewust bezig, dan kan je de handdoeken laten drogen op een rek. Als ze bijna droog zijn, doe je ze nog 5 minuten in de wasdroger met enkele tennisballen. Schud de handdoeken nogmaals op aan het einde van de droogcyclus. Vouw de handdoeken luchtig op en geniet na je volgende douche! Wat zijn jouw tips om je handdoeken mooi en zacht te houden?