Zo verzorg je je delicate kleding

Zo verzorg je je delicate kleding

Angorawol, kasjmier, zijde, satijn, kant… die prachtige stoffen zijn weer helemaal terug. Geen wonder, want ze vallen perfect, en ze zijn zacht en comfortabel. Maar ze zijn ook kwetsbaar. Hoe hou je ze mooi en zacht? Een paar tips.

Machinewas
zo-verzorg-je-je-delicate-kledingLees de etiketten aandachtig: de fabrikant heeft namelijk echt over dat etiket nagedacht. Als je twijfelt, kies dan altijd voor een programma dat geschikt is voor de meest delicate stof die je wast. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Gebruik ook altijd een speciaal wasmiddel voor delicate stoffen. Heb je bijvoorbeeld wasgoed dat op 40°C gewassen kan worden wassen en een paar kledingstukken die maar op 30°C mogen, dan kies je voor de laagste temperatuur. Tegenwoordig heb je ook wasmiddel dat op een koude 15°C heel goed schoon wast, zoals Ariel Excel Gel.

Zachtjes drogen
Wring die angora pullover niet hardhandig uit: zo beschadig je de vezels! Rol hem liever op tussen twee badhanddoeken, dan wordt het water opgenomen en behoudt hij zijn vorm. Denk er ook aan dat een vochtige trui uitrekt: laat een trui daarom plat drogen, het liefst op een handdoek die het water absorbeert.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Let op je strijkijzer!
Een te warm strijkijzer kan funest zijn voor je zijden blouse! Kies dus voor een betrouwbaar en efficiënt strijkijzer en zorg dat het strijkvalk smetteloos schoon is.

Zorgvuldig opbergen
zo-verzorg-je-je-delicate-kledingLet erop dat je kleding goed droog is voor je alles in de kast legt. Zo voorkom je vieze luchtjes en schimmelvlekken. Bescherm je kleding tegen direct licht zodat de kleuren niet verschieten en hang truitjes op aan bijvoorbeeld opblaasbare hangertjes zodat ze mooi in vorm blijven. Zijden kleding verpak je in zijdepapier om de delicate vezels te beschermen. Vermijd contact met alcoholhoudende producten zoals bijvoorbeeld parfum, dat geeft vlekken. En denk er ook aan je deo te laten opdrogen vóór je je kleren aantrekt!

zo-verzorg-je-je-delicate-kledingTip: Op de site www.ariel.nl kun je hele handige dingen vinden, zoals de 10 gouden wasregels en een uitleg van alle wassymbolen. En heb je een moeilijke vlek in je kleding? Dan biedt de vlekkenassistent uitkomst.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279