Waspoeder, vloeibaar wasmiddel, pods, … Ken jij de verschillen?

Waspoeder, vloeibaar wasmiddel, pods, … Ken jij de verschillen?

De wasmachines blijven maar evolueren en intussen zijn er ook al heel wat verschillende wasproducten op de markt. Maar welk wasmiddel kies je nu? Je hebt klassiek poeder, vloeibaar wasmiddel, oplosbare pods en meer! Zie je door het bos de bomen niet meer? Geen nood! Lekker in het Leven legt je haarfijn uit wat het verschil is tussen de verschillende soorten wasmiddel en waarvoor je ze gebruikt.


1. Waspoeder: ideaal voor witte was

Wie poeder gebruikt, mag rekenen op het vertrouwde stralende resultaat. Dit product gaat vlekken echt te lijf. Vooral voor extra vuile was, kookwas en witte was is het aan te raden aan poedervormig wasmiddel te gebruiken.

Enerzijds heb je poeder voor witte was. Door toevoeging van bleekmiddel verliest het wit zijn schoonheid niet. Daarnaast bevatten poedervormige wasmiddelen voor witte was optische bleekmiddelen die het ultraviolette licht uit daglicht terugkaatsen als blauw licht. Euhm, wat? Klinkt misschien moeilijk, maar dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat je witte was er frisser én stralender uitziet. Dankzij de anti-vergrauwingsmiddelen zal het losgemaakte vuil niet opnieuw in de kleding trekken. Ariel Original Waspoeder is een product waar je écht op kan rekenen voor je witte was.

Anderzijds vind je in de supermarkt ook poedervormige wasmiddelen voor gekleurde was. Ook dit product zorgt ervoor dat de kleuren langer blijven stralen. Heb je al gehoord van het waspoeder van Ariel speciaal voor kleur? Ariel Colour Waspoeder reinigt de kleding grondig, waardoor vlekken verdwijnen en kleuren behouden worden. Ook zwarte kleding was je met dit product.

2. Vloeibaar wasmiddel: geschikt voor alle wasjes

Het grootste voordeel van vloeibare wasmiddelen? Dit product hoeft niet op te lossen, waardoor het snel zijn werk doet. Zelfs wanneer je wast op een kort programma, blijven er geen resten achter op de kleding. Top! Daarnaast is vloeibaar wasmiddel erg makkelijk in gebruik. Een voorbeeld van een vloeibaar wasmiddel is Ariel Vloeibaar dat je voor verschillende soorten wasjes kan gebruiken. Het is erg goed voor het voorbehandelen van vlekken, voor de handwas of voor standaard wasprogramma’s in de machine. Bovendien maakt het je kleding al schoon vanaf 30 graden.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

3. Vloeibaar wasmiddel in tabletvorm: geen druppel wasmiddel gaat verloren

Als je vloeibaar wasmiddel gebruikt, kan er in sommige wasmachines wasmiddel verloren gaan in de leidingen. Dan komt het product niet in contact met je kleding en wordt er wasmiddel verspild. Maar daar is een oplossing voor! Maak kennis met de tabs of de voorgedoseerde formule voor je was. De Ariel Excel Tabs gaan rechtstreeks naar het hart van de was om daar hun werk te doen. Bovendien gaat er geen druppel wasmiddel meer verloren.

Tabs zijn ook erg makkelijk in gebruik. Je hoeft niet knoeien met een doseerdop, maar je plaatst het product achterin op de bodem van de trommel. Het wasgoed erbovenop en go! Heb je ook al eens gehoord van de Ariel 3in1 PODS? Dit is het eerste wasmiddel met 3 compartimenten. De 3 ingrediënten hebben elk een eigen werking: de was wordt schoon, vlekken worden verwijderd en de kleding gaat stralen. Driewerf hoera!

4. Wasgels: voor een schone was bij lage temperatuur

Een gel gebruik je voor wasjes op lage temperatuur, want al vanaf 15 graden doet dit product prima z’n werk. Daarnaast zijn wasgels een héél stuk geconcentreerder, waardoor je er minder van nodig hebt. Dat is dus beter voor je portemonnee en voor het milieu. Win-win!

5. Wolwasmiddel: speciaal ontwikkeld voor wol

Wol is zacht én lekker warm. In de winter is het dan ook een echt plezier om jezelf in een wollen trui te wurmen. Maar hoe hou je wol even soepel en hoe maak je deze stof weer schoon? Er bestaan speciale wasproducten voor wol. En we raden je ook echt aan om zo’n wolwasmiddel te gebruiken. Wolwasmiddelen zijn extra zacht voor natuurlijke vezels zoals wol, zijde en kasjmier. Bovendien doet een wolwasmiddel prima z’n werk bij koude temperaturen, aangezien je wol meestal koud moet wassen (of op het handwasprogramma).

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Stokkie

gemeld

Ik heb van ariel de poedertabs. Ideaal om mee te wassen en 1 blokje is voldoende. De was is schoon en ruikt heerlijk lekker.

  • melden
Saar1971

Saar1971

gemeld

Ik ben op zoek naar waspoeder zonder cocamidopropyl betaine, dit is een schuimmiddel, omdat ik hier voor allergische ben... Ik kan helaas geen wasmiddel vinden waar het niet in zit. Iemand een tip?

  • melden

blondine

gemeld

En de waspoeder gebruik ik voor al mijn sanitair en mijn kunststof badkamer-meubel, even met een viscose doekje en wat waspoeder en het meubel lijkt wel nieuw. De wc-word ook heerlijk schoon en glanst alsof het een nieuwe pot is. Ik doe heel veel met de waspoeder ook b.v. lelijke vlekken op kunststof oppervlakken ,ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.Gebruik al heel lang Ariel en ben heel tevreden over dit merk.

  • melden

blondine

gemeld

Heb nu een poos met gel gewassen en ik vond het prima schoon wassen ,maar de tabletten lijken me het makkelijkste. Als je fles van de gel bijna leeg is dan krijg je het laatste er moeilijk uit.En dat heb je met tabletten geen last van . Ik heb nog geen proefmonster ontvangen van de tabletten van Ariel.

  • melden
Elleij

Elleij

gemeld

Het nadeel van tabs is dat ze niet altijd goed oplossen. Ook vindt ik het fijner om zelf vloeibare of poeder wasmiddelen te doseren. Ik merk zelf weinig verschil tussen vloeibare of poeder.

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279