Wassen met perfect resultaat

Wassen met perfect resultaat

Wit of bont, zijde of wol… Je kleding wassen is niet altijd even simpel. Lees hier onze tips om je wasmachine op zo’n manier te gebruiken dat je perfect resultaat hebt.


Voor je je was netjes kunt opruimen, moet ‘ie ook echt he-le-maal schoon zijn. Snel én goed de was doen met je wasmachine doe je zo:

1. Sorteer je was
Sommige textielsoorten geven kleur af, ook in koud water. Om ongelukjes te vermijden, is het belangrijk om je was altijd goed te sorteren: wit, bont en fijn wasgoed.

2. Was niet te veel
Net als iedereen vraag je je vast wel eens af hoe je die berg was zo snel mogelijk weg gewerkt krijgt en stop je wellicht te veel was in de wasmachine. Dit maakt het efficiënt spoelen van je was moeilijker. Om dit te voorkomen is het belangrijk niet te veel was in je wasmachine te laden: zorg dat je altijd je hand tussen je was en de binnenwand van de machine vrij kunt bewegen.  

3. Vlekken verwijderen voor het wassen
Voor een perfect schone was, pak je vlekken zo snel mogelijk aan. Want vlekken krijg je er veel makkelijker uit als ze nog niet helemaal in de stof zijn getrokken. Tip: om efficiënt vlekken te verwijderen, gebruik je Ariel vloeibaar want dit wasmiddel lost sneller op in water en geeft uitstekende resultaten. Je was is schoon, zacht en ruikt heerlijk. Als je dit wasmiddel ook als ontvlekker gebruikt, verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken, ook op een lage temperatuur.
Sommige stoffen hebben meer zorg nodig, ze zijn delicaat en je wilt ze uiteraard niet beschadigen. De meeste wasmiddelen bevatten enzymen op basis van proteïnes die onder andere wol en zijde kunnen aantasten. Hoe kun je je fijne wasgoed het beste wassen? Kies voor je meest delicate kleren een wasmiddel zonder enzymen.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

4. Bescherm kleuren met de wasmachine
Dankzij hun formule zonder chloor beschermen Ariel Vloeibaar en Ariel 3IN1 PODS de kleuren van je kleren.
Tip: voorkom verspilling. Ariel vloeibaar of Ariel Excel Tabs zijn efficiënt en doeltreffend omdat je ze perfect kunt doseren (met Ariel vloeibaar gebruik je een zeer precieze dispenser en de Ariel Excel Tabs zijn natuurlijk op maat gemaakt).

5. Pas bij elke was het programma van je machine aan
Hoe was je heel vuile kleren met de wasmachine? Als je was heel vuil is, kies dan een intensief wasprogramma. Als je was maar lichtjes vuil is, kies je een korter programma op een lage temperatuur (maar vergeet niet dat kleren altijd vuiler zijn dan ze eruit zien!). Tip: om ze niet onnodig te verslijten of beschadigen, was je je favoriete kleren volgens de aanwijzingen op de etiketten.

6. En wasmachine is (en blijft) een machine!
Als je machine al wat ouder is, is het misschien tijd om hem te vervangen. De wasmachine en droogtrommels van FAGOR zijn meer ergonomisch, milieuvriendelijk (door het besparen van energie en water, ongeveer 2000 liter)* en ontworpen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Deze machines zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een efficiënt onderhoud van je mooie kleren.

Je kleren wassen als je nog niet Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken? gelezen hebt? Deze tips vind je, samen met andere handige weetjes, op deze site.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279