Wassen als een Pro

Wassen als een Pro

Veranderde je lievelingsjurk in een poppentruitje? Of verpestte één roze sok je hele witte was? Dankzij deze tips word je een instant wasexpert.


• Sorteer je was volgens kleur en materiaal. Donkere kleuren krijgen hun eigen stapel, en ook je lichtgekleurde stukken hou je bij elkaar. Hou zeker ook je witte stukken altijd apart om witter dan wit te wassen. Nieuwe kleding was je in het begin beter apart, omdat die vaak nog wat kleurstof afgeeft. Fijne materialen, zoals kasjmier en zijde, was je volgens de voorschriften op het etiket.

Een kwalitatief wasproduct is duurder in de aankoop, maar goedkoper in verbruik. Gebruik ook de juiste dosering: door te veel te gebruiken, belast je het milieu nodeloos. Het 'wasmaatje', de slimme dop die boven op de fles zit, helpt je daarbij.

Fijne kledingstukken in delecate stofjes zoals zijde, satijn en wol was je het best in een afsluitbaar waszakje. Net als stukken met klittenband. Zo geraken ze niet beschadigd in de zwierende wastrommel.

Ruikt je wasgoed niet zo fris na het wassen? Dan zit er misschien schimmel in de trommel. Giet een kopje azijn in het vakje voor het wasproduct, en laat de lege machine op de hoogste stand draaien.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Hang gekleurde kleding niet in de zon te drogen, want dat kan de kleuren aantasten. Zoek een winderig plekje in de schaduw. Soms is wassen ook niet echt nodig. In dat geval kun je kleren ook opfrissen met een textielverfrisser, of door ze buiten te laten luchten.

Jeans of T-shirts met een speciale bedrukking was en strijk je beter binnenstebuiten. Zo blijven de tekening en de kleuren langer mooi.

Laad je wastrommel niet té vol, want dan blijft het wasgoed vuiler achter. Kan je hand nog dwars in de trommel bovenaan, dan is het goed.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ben wel benieuwd hoe die Ariel drytabs zijn.

  • melden
marineman

marineman

gemeld

Ik zou graag Dreft voor de gekleurde was eens proberen. Heeft u een gratis monster daarvoor? S. Broekema Gondel 2329 8243CG Lelystad

  • melden

dinied01

gemeld

de tip voor ramen streeploos te wassen heb ik geprobeerd .Echt een uitkomst ,had altijd strepen .fantastisch die tip.

  • melden

jointhat

gemeld

Hoe kan ik voorkomen dat mijn kleding krimpt?

  • melden
Interieuradvies van pro’s
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015