Waarom moet ik felle kleuren eerst gescheiden wassen?

Waarom moet ik felle kleuren eerst gescheiden wassen?

Je bent vast ook al eens van vakantie teruggekomen met kleren en doeken. Vooral stoffen uit Zuid-Amerika en kleren uit het Verre Oosten hebben prachtige kleuren en motieven. Maar het onheil slaat toe als het water in de wasmachine achtereenvolgens blauw, groen en rood kleurt. En er niets meer overblijft van je mooie vakantieherinnering.


Eerst een handwasje

Om dat te vermijden, moet je even de tijd nemen en elk kledingstuk eerst apart op de hand wassen. Handgemaakte kleren uit Azië bijvoorbeeld zijn meestal niet kleurvast. Week elk kledingstuk apart in een emmer lauw water van maximaal 30°C. Voeg er per emmer een soeplepel azijn en twee handen grof zout aan toe en laat alles één nacht weken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Spoel 's morgens de kleren uit met lauw water tot het water helder wordt. Alle keren daarna kun je de kleren wassen met een wasmiddel voor gekleurde was, dan houden ze hun mooie felle kleuren.

Wat zijn jouw tips om je felgekleurde kleding stralend te houden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ik heb ook veel kleding met vrolijke kleuren en er is er maar 1 die deze was veilig wast. En dat is de enige echte Dreft.

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279