Vijf gouden wastips

Vijf gouden wastips

De was: niemand kan eronderuit. Maar niet iedereen volgt de voorschriften. Resultaat: een grote ramp. Hoe vermijd je nou dat je favoriete outfit er als een poppenjurkje uitkomt of je trommel helemaal verkalkt? Wij frissen je even op.


REGEL 1 – KEN JE WASMACHINE

Alles begint met de gebruiksaanwijzing van je wasmachine. Lees deze dus ook! Want zodra je door hebt hoe het werkt, is het kinderspel. Kort samengevat, bestaat je wasmachine uit een trommel, een bakje voor de wasmiddelen en een bedieningspaneel.

De trommel is de kuip waarin je de was stopt. Stop de trommel niet té vol. Vul je wasmachine tot maximaal 2/3 voor een perfect schoon resultaat.

Het bakje voor het wasmiddel gebruik je, inderdaad… voor wasmiddel. Het bestaat uit drie vakjes: een voor de voorwas (met een *), een voor de hoofdwas (**) en een voor wasverzachter (met een bloemetje). Hoeveel wasproducten je moet gebruiken hangt af van de aanbevelingen van de fabrikant, het gekozen programma en hoe vuil de was is.

Met de knoppen op het bedieningspaneel kun je de verschillende programma's van je machine kiezen: starten/stoppen, de deur openen, de temperatuur en centrifugeersnelheid kiezen, korte programma's zonder voorwas, lange programma's voor erg vuile was ... De meeste mensen gebruiken doorgaans dezelfde drie programma's.

REGEL 2 – DE WAS SORTEREN EN ETIKETTEN LEZEN

  • Sorteer de was op kleur (lichte, donkere, felle kleuren) en per soort stof (katoen, synthetische stoffen, delicate stoffen zoals zijde of wol). Was alles apart.
  • Keer jeans of T-shirts met een speciale print binnenstebuiten.
  • Maak altijd de zakken leeg, sluit ritssluitingen en knopen en rol de pijpen van broeken en de mouwen van hemden af.
  • Was delicate stukken, lingerie en kledingstukken met klittenband in een gesloten zakje.

Extra tip: lees het etiket van je kleding. Het is de belangrijkste bron van informatie. Op het etiket vind je terug of het kledingstuk naar de stomerij moet, met de hand of in de machine moet worden gewassen. En niet onbelangrijk: op welke temperatuur. Zijn de symbolen Chinees voor jou? Hier wordt alles haarfijn uitgelegd.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

REGEL 3 – GEBRUIK DE JUISTE PRODUCTEN

Vloeibaar wasmiddel, poeders of tabs. Help, ik kan niet kiezen! Gebruik het juiste product, met de juiste dosering. Alleen zo blijft je kleding mooi.

En wasverzachter? Een goed idee? Ja, want wasverzachter maakt je was niet alleen heerlijk zacht, maar zorgt ook voor een lekker geurtje. Daarnaast is je kleding minder vatbaar voor statische elektriciteit, sneller droog en minder gekreukt. Strijken wordt dus een stuk makkelijker!

REGEL 4 – KIES HET JUISTE PROGRAMMA

Een wasbeurt duurt tussen de 30 en 120 minuten. Het wolprogramma is korter om te vermijden dat de vezels te lang nat blijven. Langere programma's zijn bestemd voor sterkere stoffen die je op hoge temperatuur kunt wassen. Is je kleding heel vuil? Selecteer dan een programma met voorwas of een extra spoelbeurt. Hoe kies je het juiste programma?

En de temperatuur? Was je verschillende stoffen bij elkaar, kies dan voor de laagste temperatuur. Stoffen die kunnen krimpen, moeten koud gewassen worden. Voor heel vuile was kies je voor een hoge temperatuur. Om hygiënische redenen is het soms nodig dat je een kookwas doet. Maar maak daar geen gewoonte van. Meer weten? Klik hier.

REGEL 5 – ONDERHOUD JE WASMACHINE

Maak je machine regelmatig schoon. Resten van wasmiddelen, schimmels ... Je weet meteen hoe je aan die slechte geurtjes komt. Ook kalk is een grote boosdoener voor je wasmachine. Hoe los je deze problemen op natuurlijke wijze op? Doe 1 liter witte azijn en 1 kilogram grof zout in het bakje voor de wasmiddelen en laat je machine leeg draaien op 90 °C. Herhaal dit om de drie maanden.

Vergeet ook niet om de stekker van je wasmachine uit te trekken en het deurtje op een kier te zetten wanneer je op vakantie vertrekt. Je weet maar nooit!

En jij, hoe zorg jij voor een perfect schone was? Laat het ons weten!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279